Kiinan edustussoittokunta konsertoi kesällä Taidekeskus Salmelassa

Kiinan kansan vapautusarmeijan edustussoittokuntaan on valikoitunut 45 muusikkoa. Kapellimestarina on Zhang Haifeng.

Mäntyharjulla sijaitseva Taidekeskus Salmela saa kesällä merkittävän konserttivieraan. Kiinan valtion edustussoittokunta, PLA eli The Military Band of the Peoples’ Liberation Army, esiintyy Mäntyharjun kirkossa 31. heinäkuuta.

— Salmelalle tarjoutui ainutlaatuinen mahdollisuus toteuttaa tämä konserttivierailu yhteistyössä Hamina Tattoon kanssa. Olemme innoissamme, että saamme näin tasokkaan kansainvälisen orkesterin täydentämään Salmelan juhlakesän ohjelmaa, sanoo Salmelan toiminnanjohtaja Tuomas Hoikkala tiedotteessa.

45 muusikosta koostuva soittokunta on perustettu vuonna 1947. Se on esiintynyt olemassaolonsa aikana yli 7 000 kertaa muun muassa valtiovierailuilla, kansallispäivien juhlallisuuksissa ja Pekingin olympialaisissa. Suomessa soittokunta on vieraillut aiemmin vuonna 1994.

Mäntyharjun lisäksi soittokunta esiintyy Suomen vierailunsa aikana Hamina Tattoon marssishow-esityksissä Hamina Bastionissa 1.—6.8.

Kimmo Puhakka

Kimmo Puhakka

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.