KooKoo hurjan tehokkaana ylivoimapelissä Hakametsässä — kouvolalaisjoukkue latoi kuusi maalia sarjajohtajan verkkoon

Mika Kanerva

Sairauslomalta palannut KooKoo-kapteeni Josh Green tehoili entistä seuraansa Tapparaa vastaan pisteet 1+2.

Neljän viime kauden finalisti, hallitseva Suomen mestari ja sarjajohtaja Tampereen Tappara ei ole enää KooKoolle voittamaton jääkiekon Liigassa.

Viime ja kuluva kausi yhteenlaskettuna KooKoo oli hävinnyt Tapparalle otteluin 0—6, mutta keskiviikkona Hakametsän jäähallissa kilkatti kellossa ihan toisenlainen ääni.

KooKoo johti ottelua kahdesti kahden maalin erolla: 0—2 ja 1—3. Tälle kaudelle tyypillisesti Tappara pumppasi itsensä takaisin peliin mukaan ja tasoitti 3—3:een 48. peliminuutilla. KooKoo niittasi kuitenkin kuuden viime minuutin aikana hurjat kolme maalia ja voitti 3—6.

Terry Broadhurst (1+2), Josh Green (1+2), Eero Savilahti (1+2) ja Kai Kantola (2+0) johdattivat KooKoon harvinaisen makeaan vierasvoittoon. Broadhurst ja Kantola onnistuivat maalinteossa myös edellisessä ottelussa viime lauantaina HIFK:ta vastaan.

3—4-voittomaalin laukoi puolustaja Robin Jacobsson.

KooKoo iski kuudesta maalistaan puolet ylivoimapelissä. Tapparan Alexander Bonsaksen katseli jäähypenkiltä sekä Kantolan että Greenin yv-maalit.

Myös Jacobssonin voitto-osuma oli käytännössä ylivoimamaali, sillä Jere Rouhiaisen kahden minuutin istunto oli päättynyt vain sekunti ennen kuin lämäri upposi blokkia yrittäneen Juhani Jasun kautta Tappara-vahti Teemu Lassilan häkkiin. Tapparalle vihellettiin juuri neljä jäähyä koko ottelussa.

Yv-kirjainyhdistelmän lisäksi KooKoo merkkautti maalitilastoon kauden toisen alivoimaosumansa. Savilahti kuittasi kolmannen erän alussa Henrik Haapalan pyllähdyksen ja päätti omalta alueeltaan lähteneen pitkän kuljetuksen terävään rannelaukaukseen ohi Lassilan.

Voittomaalillaan Jacobsson kirkasti omaa kilpeään parhaalla mahdollisella tavalla. Toisen erän lopulla hän otti pelikatkolla turhan kymmenen minuutin käytösrangaistuksen provosoituaan Tapparan pörssikärkeä Henrik Haapalaa. KooKoolle oli tilanteesta jo tuomittu jäähy toiselle puolustajalle Niko Tuhkaselle.

Maalareiden ohella KooKoon tähtipelaajiin lukeutui maalivahti Samu Perhonen, joka sai torjuntavuoron yli kuukauden tauon jälkeen. Perhonen saavutti vasta kauden toisen kolmen pisteen voittonsa. Hän on ottanut ne erittäin kovissa paikoissa vieraskaukaloissa: Porissa ja Tampereella.

Joulutauon jälkeen ensimmäisen kolmen pisteen voittonsa nakuttaneesta KooKoosta tuli tällä kaudella vasta neljäs joukkue, joka on jättänyt Tapparan pisteettä Hakametsässä.

Uutista muokattu kello 21.37. Lisätty Jacobssonin käytöskymppi.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.