KPL takoi kolmella kunnarilla höystettynä hurjat 21 juoksua Superpesiksen parasta ulkopelijoukkuetta Joensuun Mailaa vastaan

Moises Garibay

KPL:n Anssi Lammila (vasemmalla), Valtteri Luoma, Toni Laakso ja Juho Hacklin siirtyivät hymyssä suin ulkovuorosta sisäpeliin.

Superpesiksen runkosarjan voitossa yhä tiukasti kiinni olevan Joensuun Mailan slogan oli jokunen vuosi sitten Vahva kuin ukkonen.

Perjantaina Kouvolan pesäpallostadionilla salamoinnista vastasi kuitenkin Kouvolan Pallonlyöjät, joka järjesti sisävuoroissaan sellaisen rallin, ettei moista ole vähään aikaan kärkikamppailussa nähty. Numeroin 2—0 (11—6, 10—4) jylissyt KPL jatkoi voittokulkuaan ylemmässä jatkosarjassa, jossa KPL on kaatanut tähän mennessä kaikki viisi vastustajaansa.

JoMa on ollut sarjan paras ulkopelijoukkue. Sitä vastaan oli rutistettu vain 3,8 juoksua ottelua kohden. Koko kautena JoMan ulkokentästä oli tehty vain neljällä jaksolla yli neljä juoksua. Nämä olivat sattuneet jo ennen kesäkuun puoliväliä.

KPL:stä löi juoksuja peräti seitsemän eri pelaajaa. Paino sanalla löi. KPL-miehistö oli perjantaina auringonpaisteessa niin hurjassa iskussa, että suuret numerot kertovat nimenomaan kotijoukkueen hyvyydestä.

Toni Laakso (2+6/5), Juha Korhonen (4/0), Matti Latvala (3/2), Sasu Toikka (1+1/1) ja Anssi Lammila (2/1) rei’ittivät pohjoiskarjalaisten kenttää eniten. Tuotuja juoksuja kertyi kaikille muille paitsi Korhoselle. Lammila nakutti vaihtotilanteista yhdeksän kärkilyöntiä täydellisellä sadan prosentin teholla. Juho Hacklin (1/2) hoiti kakkos–kolmosväliltä kuusi kärkkäriä 86-prosenttisesti.

Laakso osaa nyt nauttia

Laakso kiskaisi toista kertaa pääsarjaurallaan kaksi kunnaria yhdessä ottelussa. Ensimmäinen kerta tapahtui Kiteen Pallon paidassa toukokuussa 2013 Koskenkorvalla.

— Nyt oli kyllä ihan nappipäivä, Laakso kiteytti.

Laakso tinttasi kunnarinsa avausjaksolla menevällä matalalla kumuralla kakkoskoppari Lauri Kivisen tontilta. Toisella jaksolla kunniajuoksu räsähti upeasti kolmosjatkeelta, josta pallo kiipesi harvinaisesti valopylvään taakse.

Viime kaudella Laakso pelasi akillesjännevamman takia sarjan alusta vain kuusi ottelua. Tänä vuonna hän on jo tehnyt yhden kauden lyötyjen ennätyksensä.

— Kun miettii, missä olin viime vuonna tähän aikaan, niin nykyistä virettä selittää ainakin se, että nyt osaan suhtautua tilanteeseen oikein ja nauttia tästä hommasta, Laakso kommentoi.

Käytännössä koko aikuisuransa lukkarina pelannut Laakso siirtyi tälle kaudelle kokonaan uuteen ulkopelirooliin. Kakkospolttajana ja siepparina lyöntejä torjuva Imatran kasvatti on kotiutunut uusiin räpylätehtäviin erittäin mutkattomasti.

Avausjaksolla vain yhden lyöntivuoron saanut Teemu Nurmio (1/2) vaihdettiin toisella jaksolla Tommi Mäentaustan (0/1) tilalle koppariksi. Syynä olivat Mäentaustan jalkakrampit.

Pennasella kikat vähissä

Pelinjohtaja Eero Pitkänen nosti suurista voittolukemista huolimatta ensimmäiseksi esiin pitävän ulkopelin. Pitkänen kehui lukkari Janne Kivipellon esitystä pirteäksi. Kivipelto sotki JoMan sisäpeliä niin ykköstilanteen purkamisessa kuin kotiutustilanteissa.

— Meiltä tuli hienoja lyöntejä paljon. Toki tällä kelillä täytyy huomioida, että kun aurinko on matalalla ja penkit hohkaavat, niin koppareilla oli varmasti hankala ilta, Pitkänen viittasi kotipesän takana oleviin kuppi-istuimiin, joista auringonsäteet taittuvat ulkokentälle.

JoMan pelinjohtaja Petri Pennanen totesi KPL:n 38 kolmostilanteesta, ettei ole nähnyt niin suurta määrää ties milloin. Pennasen laskujen mukaan JoMa otti ulkopelissä kenttäpesiltä vain yhden palon.

— Tilanteiden ehkäiseminen on täällä Kouvolassa aika hankalaa. Se voisi onnistua niin, että laitettaisiin joku ihminen rajan myötäisesti makaamaan. Pomputtajien vire on vakuuttava. Siinä ovat pesäpalloilulliset kikat aika vähissä, Pennanen sanoi ja tarkoitti Lammilan ja Hacklinin pomppolyöntejä, jotka painuivat parhaimmillaan jo molemmista rajoista kulman yli.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.