KooKoon maalipörssin kakkonen Haataja: Tulevaisuutta ajatellen kehityskohteemme on hyökkäyspelin jalostaminen

Lumikki Haaja

KooKoolla on pettymys pinnassa, kun runkosarjaa on jäljellä enää kaksi ottelua.
KooKoolla on pettymys pinnassa, kun runkosarjaa on jäljellä enää kaksi ottelua.

KooKoo on jäänyt maalitta runkosarjan loppusuoralla kahdesti kolmen viime ottelun aikana.

Joukkueen maalipörssin kakkonen Juha-Pekka Haataja muistutti, että sitoutuminen puolustuspeliin on ollut sarjatulokkaan suuri vahvuus. Tunnollisella puolustamisella KooKoo on raapinut arvokkaita pisteitä.

Kouvolassa on ollut mukava tulla hallille.

— Siinä on se kääntöpuoli, että hyökkäyspeli jää vajaaksi. On hirveän kuluttavaa puolustaa sitkeästi. Tulevaisuutta ajatellen kehityskohteemme on varmasti hyökkäyspelin jalostaminen.

Haataja voi hyvällä syyllä puhua KooKoosta ja tulevaisuudesta samassa lauseessa, sillä oululaislähtöisen laiturin ensi kauden kattava jatkosopimus julkaistiin keskiviikkona. Haatajan puolison työpaikka Kuusankoskella oli yksi merkittävä palanen kokonaisuudessa.

— Oma ja seuran tahto kohtasivat. Kouvolassa on ollut mukava tulla hallille. Sellainen ei ole viime vuosina ollut itsestäänselvyys. Olen saanut paljon peliminuutteja ja pelata hyvien jätkien kanssa.

Ässät-tappio veti KooKoon pukuhuoneen hiljaiseksi. Porilaismiehistöä vastaan oli tehty ennen Kouvolan-keikkaa kahdesti viisi maalia ja kerran seitsemän rysää. Tällainen reikäjuustomeininki oli Haatajan mukaan vaikuttanut siihen, että Ässät satsasi puolustamiseen aiempaa tarkemmin.

— Emme pystyneet läpäisemään puolustusta. Ylivoimapelimme oli viimeistä lukuun ottamatta vaisua, ja kutia säästeltiin turhaan. Viimeiseen ylivoimaan muutimme muotoa, ja se aukesi, mutta liian myöhään.

Pettymys on pinnassa, kun runkosarjaa on jäljellä enää kaksi ottelua. KooKoo pelaa lauantaina Kuopiossa KalPaa vastaan ja ensi torstaina Tampereella Ilveksen vieraana. Kouvolalaisseuran johto on jälleen osoittanut pelisilmäänsä, ja KooKoo matkustaa Kuopioon jo tänään perjantaina, jotta valmistautuminen otteluun olisi optimaalinen. Haatajan mukaan KooKoo jaksaa ja aikoo panna kaiken likoon myös jäljellä olevissa runkosarjamatseissa.

— Puhuimme jo, että taistelemme niin kauan kuin on saumaa. Mahdollisuus on pieni, mutta on isompiakin ihmeitä sattunut. KooKoo on taistellut 58 ottelua hienosti, joten nyt olisi turha lyödä läskiksi viimeisissä peleissä.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.