Poliisi epäilee Kausalan palossa rikosta – Yksi loukkaantui vakavasti ja asukkaita evakuoitiin tulipalossa varhain maanantaiaamuna

Palovahingot suuret, palomestari Hatti Kittelä arvioi Päijät-Hämeen pelastuslaitokselta.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos

Merrankujan liikerakennuksen toisessa kerroksessa sijaitsee asuntoja, joiden asukkaita jouduttiin evakuoimaan.
Merrankujan liikerakennuksen toisessa kerroksessa sijaitsee asuntoja, joiden asukkaita jouduttiin evakuoimaan.

Lahden poliisi epäilee, että Kausalan aamuöiseen tulipaloon liittyy rikos. Tutkinnallisista syistä poliisi ei tässä vaiheessa kerro, onko maanantaisen palon sytyttämisestä otettu ketään kiinni.

– Paloa tutkitaan rikoksena, rikoskomisario Jari Kiiskinen Lahden poliisista sanoo.

Kiiskinen ei myöskään ota vielä kantaa siihen, millä rikosnimikkeellä poliisi paloa tutkii. Yleisellä tasolla asuin- ja liikerakennuksiin kohdistuneiden tulipalojen tutkinnassa rikosnimikkeitä ovat tuhotyö tai törkeä tuhotyö.

– En lukitse kumpaakaan niistä vielä tässä vaiheessa, koska tutkinta on vasta alussa.

Kausalassa syttyi maanantaina aamuyöllä tulipalo liikerakennuksessa. Tulipalossa loukkaantui vakavasti yksi ihminen ja ainakin neljä ihmistä altistui savulle, Päijät-Hämeen pelastuslaitos kertoi STT:lle.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Merrankujalle kello 3.30. Paikalla hälytettiin yksiköitä Päijät-Hämeestä ja Kymenlaakson pelastuslaitokselta. Sammutustöihin osallistui kaikkiaan noin 15 pelastuslaitosten yksikköä.

Tulessa oli lähes 100 metriä pitkä rakennuksen keskellä oleva yksikerroksinen ravintolaosa. Sen molemmin puolin on asuntoja kahdessa kerroksessa. Rakennuksessa sijaitsee ravintola Villen Mesta.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos

Asukkaita jouduttiin evakuoimaan tulipalon takia Kausalassa maanantaina aamuyöllä.
Asukkaita jouduttiin evakuoimaan tulipalon takia Kausalassa maanantaina aamuyöllä.

Tilanne oli aluksi uhkaava, palomestari Harri Kittelä Päijät-Hämeen pelastuslaitokselta kertoo. Palo saatiin kuitenkin hallintaan eikä tuli levinnyt asuinosiin.

Asukkaita evakuoitiin ulos ja yhden henkilön pelastuslaitos haki parvekkeelta.

– Asuinosiin ja huoneistoihin levisi savua. Savulle altistuneita asukkaita on ainakin viisi, kertoo Kittelä. Hänen mukaansa yksi altistuminen oli ilmeisesti muita vakavampi.

Puoli seitsemän aikaan palaneen ravintolaosan kattopeltien alta tuli vielä savua. Kittelän mukaan sammuttajat tarkastivat paikkoja muun muassa purkamalla kattopeltejä.

Kittelä luonnehti tuoreeltaan palovahinkoja suuriksi, vaikka ravintolaosan rakenteet tuholta säästyivätkin. Asuintiloihin aiheutui savuvahinkoja.

Kuvakaappaus Twitteristä

6911258.jpg

Uutista täydennetty STT:n osalta kello 8.18.

Uutista täydennetty kello 12.22 poliisin rikosepäilyllä.