Sakaristonmäelle kaavoitetaan paikka kolmelle uudelle kerrostalolle – Katso vaihtokuvasta, miten uusi kaava muuttaa aluetta

Katja Juurikko

Sakaristonmäen asemakaavaa aiotaan uudistaa.
Sakaristonmäen asemakaavaa aiotaan uudistaa.

Kouvolan kaupunki suunnittelee keskustaa lähellä olevan Sakaristonmäen alueen perusteellista uudistamista. Sakaristonmäen asemakaavamuutoksen luonnos on nyt nähtävillä.

Alueelle kaavaillaan esimerkiksi paikkaa kolmelle uudelle kerrostalolle ja aiempaa parempia kevyen liikenteen kulkuyhteyksiä. Alueen kaavamuutoksen taustalla on myös se, että muun muassa Pilvilinnana ja Pilvenpiirtäjänä tunnetut kerrostalot sijaitsevat alueella, joka on vanhassa kaavassa merkitty puolustusvoimien alueeksi.

Uusien kerrostalojen paikka olisi kaava-alueen koilliskulmassa, lähellä esimerkiksi Majoniemen terveysasemaa ja Puistolan päiväkotia.

Kouvolan kaupungin mukaan uudet, viisikerroksiset asuinkerrostalot voidaan sijoittaa rinteeseen niin, että niiden ylimmät kerrokset eivät juuri kohoa ortodoksikirkon pihaa ylemmäs. Kortteliin voitaisiin rakentaa asuntoja noin 150 asukkaalle. Lisäksi osaan nykyisistä rakennuksista voitaisiin rakentaa ullakkohuoneistoja.

Tässä vaiheessa suunnittelussa ei ole mukana rakennusyhtiöitä, joten uusien kerrostalojen kaavailusta on pitkä matka kerrostalojen rakentamiseen.

Muita oleellisia muutoksia nykytilanteeseen on kaavaluonnoksessa esitetty pysäköinnin ja kevyen liikenteen yhteyksien osalta. Ortodoksikirkon itäpuolelle olisi mahdollista rakentaa kirkkoa ja läheisiä asuinkortteleita palveleva pysäköintialue sekä kunnollinen kevyen liikenteen yhteys Kasarminkadulta Sakaristontielle.

Asemakaavamuutoksen luonnos on nähtävillä osoitteessa www.kouvola.fi/sakaristonmäki 4. toukokuuta asti. Kaupunki pyytää lähettäämään palautteet kaavaluonnoksesta kaupungin kirjaamoon: kirjaamo@kouvola.fi.

Luetuimmat