Kouvolassa kolkutellaan sunnuntaina hellerajaa – Uimavedet ovat Kouvolan ja Iitin yleisillä rannoilla pääosin puhtaita ja keskimäärin 21-asteisia

Uimista ei toistaiseksi suositella Iitin Hiisiöistenlammin uimarannalla enterokokkibakteerien vuoksi.

Noora Vilamaa

Kouvolan ja Iitin yleisillä uimarannoilla ei ole havaittu tällä viikolla sinilevää.
Kouvolan ja Iitin yleisillä uimarannoilla ei ole havaittu tällä viikolla sinilevää.

Viikonloppu on ennusteiden mukaan Kouvolassa lämmin ja aurinkoinen. Ainakin sunnuntaina kaupungissa lähennellään hellerajaa.

– Lauantaiaamu saattaa olla pilvinen, mutta sää muuttuu puolenpäivän jälkeen aurinkoisemmaksi. Lämpötila kohoaa ylimmillään 23–24 asteeseen. Sunnuntai näyttää olevan aivan selkeä päivä, ja lämpötila nousee 25 asteen tuntumaan, kertoo päivystävä meteorologi Antti Jylhä-Ollila Ilmatieteen laitokselta.

Kymenlaaksossa lämpimintä sunnuntaina on Kotkassa, jonne ennustetaan 26–27 asteen hellettä.

Tuuli on maan eteläosissa heikkoa tai kohtalaista.

Jylhä-Ollilan mukaan helteisin ilmamassa väistyy Kouvolassa alkuviikolla, mutta poutainen sää jatkuu.

– Lämpötila on ylimmillään 21–22 astetta.

Rannoilla ei ole sinilevää

Kouvolan ja Iitin yleisillä uimarannoilla ei ole tällä viikolla otettujen näytteiden perusteella sinilevää. Myös veden laatu on hyvä lähes kaikilla rannoilla.

Iitin Hiisiöistenlammin uimarannalla uimista ei kuitenkaan toistaiseksi suositella, koska uimapaikalta löytyi liikaa suolistoperäistä enterokokkibakteeria.

Kaupungin terveysvalvonta otti paikasta torstaina lisänäytteen, ja sen tulokset saadaan myöhemmin.

Suolistoperäisiä enterokokkeja esiintyy muun muassa ihmisten ja tasalämpöisten eläinten ulosteissa. Enterokokkeja on yleisesti myös maaperässä, joten ne voivat olla peräisin näytteenottopaikan ympäristöstä.

Uimavesien lämpötila on ollut yleisillä uimarannoilla tällä viikolla keskimäärin 20,7 astetta. Vesien lämpötila vaihtelee 18,9–22,7 asteessa.

Kunnan ylläpitämiä uimarantoja on Kouvolassa 12 ja Iitissä 5. Lisäksi Kouvolassa on yksi yksityisen tahon ylläpitämä ranta.

Kaupungin ympäristöpalvelut valvoo uimarantoja kesän uimakaudella 31. elokuuta asti.

Kommentoidut