Carea-koulu aiotaan siirtää Kymsotelta Kouvolan kaupungille – Suurin osa oppilaista on kouvolalaisia

Kuusankoskella sijaitseva koulu antaa opetusta muun muassa lapsille ja nuorille, joilla on vaikea tai keskivaikea kehitysvamma.

Tuire Punkki

Noin 90 prosenttia Carea-koulun oppilaista on kouvolalaisia. Kuvituskuva.
Noin 90 prosenttia Carea-koulun oppilaista on kouvolalaisia. Kuvituskuva.

Carea-koulu on siirtymässä sote-kuntayhtymä Kymsotelta Kouvolan kaupungille. Siirto tapahtuisi elokuun alussa.

Kuusankoskella sijaitseva koulu antaa esi-, perus- ja lisäopetusta lapsille ja nuorille, joilla on vaikea tai keskivaikea kehitysvamma tai muutoin suuria vaikeuksia opiskelussa.

Muutos ei vaikuta nykyisten oppilaiden opiskeluoikeuteen koulussa. Koulussa on tällä hetkellä noin 25 oppilasta.

Kasvatus- ja opetuslautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan keskiviikkona. Kasvatus- ja opetusjohtaja Veikko Niemi esittää, että Kouvolan kaupunki hyväksyy koulun siirron Kymsotelta kaupungille.

Neuvottelut koulun tulevaisuudesta alkoivat Carean ja Kouvolan kaupungin välillä syksyllä 2018. Sipilän hallituksen linjausten mukaisesti koulutuksen järjestäminen ei kuulunut maakunnan tai sote-palveluiden järjestäjän tehtäviin.

Neuvotteluissa päädyttiin siihen, että Kouvolan kaupunki ottaisi vastuulleen Carea-koululle kuuluvat tehtävät. Perusteluna oli se, että valtaosa eli noin 90 prosenttia koulun oppilaista oli kouvolalaisia.

Kymsoten hallitus päätti heinäkuussa siirtää koulun toiminnan Kouvolan kaupungille.

Koulu toimii tällä hetkellä sisäilmaongelmien takia väistötiloissa ja jatkaa nykyisissä vuokratiloissa toimintaansa toistaiseksi.

Perusopetuksen kehittämisen toteuttamissuunnitelmassa koulun toiminta olisi osa Kouvolan keskustan yhtenäiskoulua, kun uusi koulurakennus valmistuu. Valmistumisvuosi ei ole vielä tiedossa.