Mielakassa on tänä vuonna vilkas kesäkausi — Mielakan tulevaisuus on kuitenkin vielä auki

Mielakka aikoo kehittää kesätoimintaansa, mutta Mielakan toimintaa pyörittävän Lumena oy:n ja Kouvolan kaupungin välinen sopimus rinnekeskuksen hoidosta on katkolla syksyllä 2019.

Lumikki Haaja

Mielakan talvikausi kesti 110 päivää.
Mielakan talvikausi kesti 110 päivää.

Mielakan rinnekeskus oli viime talvikaudella yhteensä 110 päivää auki. Kausi alkoi joulukuussa ja jatkui huhtikuun alkuun.

— Luminen talvi toi paljon kävijöitä ja olemme tulokseen tyytyväisiä, mutta ei tämä mikään ennätystalvi ollut, Mielakan rinnekeskuksen toiminnanjohtaja Inka Kaltola sanoo.

Rinnekeskus on ollut pisimmillään auki talvikaudella 2010—2011. Silloin Mielakassa pääsi laskemaan yhteensä 120 päivänä.

Mielakka aikoo kehittää kesätoimintaansa. Kaltolan mukaan alamäkimäkipyöräilyn lisäksi Mielakassa pääsee tänä kesänä maastopyöräilemään merkittyjä polkuja ja pururatoja pitkin.

Pyörävuokraamo ja pyöräilyreitit avataan näillä näkymin 15. toukokuuta. Kesäkauteen kuuluu myös kilpailuja ja kursseja.

Toukokuussa Mielakanmäen ympäristössä poljetaan Funduro Cupin avauskisa ja Mielakassa alkaa tytöille suunnattu endurokurssi.

Asuntomessuilla Mielakan rinnekeskus ei ole mukana. Kaltolan mukaan se ei tuntunut luontevalta. Lisäksi Mielakan toimintaa pyörittävän Lumena oy:n ja Kouvolan kaupungin välinen sopimus rinnekeskuksen hoidosta on katkolla syksyllä 2019.

— Kaikki on vielä kesken. Tulevaisuudesta ei ole vielä varmaa tietoa.

Kaupungin liikuntapaikkapäällikön Teemu Mäkipaakkasen mukaan kaupunki aloittaa rinnekeskuksen toiminnan jatkajan kilpailutuksen mahdollisimman pian.

— Tavoitteena on, että ennen kesälomia asia saataisiin päätökseen.

Mäkipaakkasen mielestä Mielekan rinnekeskus on hieno lisä alueen liikuntapaikkaverkkoon. Siksi kaupunki haluaa, että alueella pääsee jatkossakin laskettelemaan talvisin ja pyöräilemään kesäisin.

Mielakanmäki ja sitä ympäröivä alue on pääosin kaupungin omistamaa maata. Lumena hoitaa tällä hetkellä rinnekeskusta ja latuja, mutta alueen laajemmasta kehittämisestä vastaa kaupunki. Kaupunki maksaa Lumenalle vuosittain noin 130 000 euron korvauksen hiihtokeskuksen ylläpidosta.

Lumena otti Mielakan hoitaakseen vuonna 2003. Kouvolan Sanomat kertoi viime tammikuussa, että viiden viime vuoden ajan Lumenan liikevaihto on liikkunut 780 000 ja 1,1 miljoonan euron välillä. Yritys on tehnyt voittoa kolmena ja tappiota kahtena vuotena. Rinnekeskuksen osuus liikevaihdosta on 400 000—500 000 euroa.

Mielakka otettiin käyttöön vuonna 1966. Toimintaa pyöritti ensin Kouvolan Hiihtoseura ja 1980-luvulta lähtien Kouvolan kaupunki. 1990-luvun lopulla keskuksesta tuli yrittäjävetoinen.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut