Riihimäen uudella kolmioraiteella vaikutuksia myös Kaakon junaliikenteeseen — aikataulusuunnitteluun uusia mahdollisuuksia

Harri Teitto

Uusi kolmioraide Riihimäellä tuo juna-aikatauluihin uusia mahdollisuuksia.
Uusi kolmioraide Riihimäellä tuo juna-aikatauluihin uusia mahdollisuuksia.

Riihimäellä aloitetaan maaliskuun lopulla uuden kolmioraiteen rakennustyöt. Valmistuessaan uusi kolmioraide tulee vaikuttamaan myös Kaakkoon suuntautuvaan junaliikenteeseen.

– Kolmioraiteen käyttöönoton jälkeen on mahdollisuuksia parempaan aikataulusuunnitteluun, ja tämä heijastuu myös Kouvolan, Kotkan, Lappeenrannan ja Imatran junaliikenteeseen, kertoo projektinjohtaja Juha Kansonen.

Kolmioraidehankkeessa Riihimäelle rakennetaan noin 1,2 kilometrin pituinen yhdysraide Kouvolan ja Tampereen ratasuuntien välille. Tämän jälkeen Tampereen ja Kouvolan välinen tavaraliikenne voidaan ajaa suoraan ilman veturin vaihtoa ja ympäriajoa. Tämä vapauttaa raidekapasiteettia henkilöliikenteen käyttöön.

Liikennevirasto on solminut kolmioraiteen rakennuksesta urakkasopimuksen Kreate Oy:n kanssa. Työt aloitetaan ensi viikolla. Hankkeen arvioidaan valmistuvan vuoden loppuun mennessä.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.