Kuutostien kolarin kymenlaaksolaiset uhrit nousivat autosta ajoradalle selvittelemään erimielisyyttä — Takaa tullut rekka törmäsi heihin Luumäellä

Niina Villman

Kuutostien kolarin kymenlaaksolaiset uhrit nousivat autosta ajoradalle selvittelemään erimielisyyttä — Takaa tullut rekka törmäsi heihin Luumäellä

Luumäen kolarissa kuoli kaksi Kymenlaaksosta kotoisin olevaa ihmistä. Vuonna 1979 syntynyt nainen ja vuonna 1996 syntynyt mies kuolivat välittömästi.

Poliisi kertoo jatkaneensa Luumäellä Kuutostiellä yöllä tapahtuneen kuolonkolarin tutkintaa. Tämänhetkisen tiedon mukaan henkilöauto, jossa oli ollut neljä ihmistä, oli ollut matkalla Kuutostietä kohti Kouvolaa, kun se oli pysähtynyt Jurvalan kohdalla. Auto jäi tien reunaan osittain ajoradalle.

Rikoskomisario Saku Tielinen Kaakkois-Suomen poliisista kertoo, että pysähtyminen oli mahdollisesti johtunut autossa matkustajina olleiden henkilöiden erimielisyydestä.

Kolme autossa ollutta matkustajaa nousi ulos selvittämään asiaa pysähdyksissä olleen auton takapuolelle. Auton kuljettaja oli jäänyt istumaan kuljettajan paikalle.

Kun auton matkustajat olivat auton takapuolella tai sivulla, takaa tullut rekka törmäsi heihin.

Kaksi kuoli ja kolmas henkilö, joka on vuonna 1982 syntynyt kymenlaaksolainen mies, loukkaantui. Poliisin tiedon mukaan miehen vammat eivät ole vakavia.

Päinvastoin kuin aiemmassa tiedotteessa oli kerrottu, autossa istunut nainen ei loukkaantunut. Törmäyshetkellä hän oli ainoana autossa.

Kuljettaja on vuonna 1995 syntynyt kymenlaaksolainen nainen. Kaikki autossa olleet olivat tuttuja keskenään.

Rekkaa kuljetti vuonna 1983 syntynyt venäläismies, jota epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kahdesta kuolemantuottamuksesta ja vammantuottamuksesta.

Alkoholilla ei epäillä olevan osuutta asiaan.

Tapahtuma-aikana oli pimeää, joten poliisin mukaan esitutkinnassa pyritään selvittämään, oliko rekan kuljettajalla ollut ylipäätään mahdollisuuksia havaita ajoradalla olleita henkilöitä. Tielisen mukaan rekan kuljettaja on kertonut, ettei hän havainnut tiellä olleita ihmisiä riittävän ajoissa.

Paikalla ei ole katulamppuja, vaan tieosuus on pimeä.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut