Kympin Nainen juostiin kesäisessä kelissä — Kaupunkiseikkailun osanottajat pääsivät pukeutumaan muovikuplaan, katso kuvat!

Naisten liikuntatapahtuma järjestettiin nyt kahdettatoista kertaa.

Katja Juurikko

Kaslinkin joukkueessa kisanneet Laura Kolsi (vasemmalla) ja Mari En pääsivät kaupunkiseikkailun aluksi juoksemaan kuplissa. Suoritus oli lauantain säässä hikinen.
Kaslinkin joukkueessa kisanneet Laura Kolsi (vasemmalla) ja Mari En pääsivät kaupunkiseikkailun aluksi juoksemaan kuplissa. Suoritus oli lauantain säässä hikinen.

— Aika helteisen tuntuista, Marjatta Wirkkala tuumii odottaessaan Kympin Nainen -tapahtuman lähtöä Kouvolan yhteiskoulun pihalla.

Hän oli lähdössä sisarensa Päivi Wirkkalan kanssa viiden kilometrin sauvakävelylenkille. Eläkeikäiset sisarukset osallistuivat Kympin Naiseen ensimmäistä kertaa ja sanoivat olevansa mukana kannatuksen vuoksi.

— Laskemme olevamme viimeisinä maalissa. Olen sauvakävellyt hyvin vähän. Yleensä harrastan puutarhaliikuntaa ja talvisin käyn salilla sen verran, että pysyn vetreänä, Marjatta Wirkkala sanoo.

Katja Juurikko

Marjatta (vasemmalla) ja Päivi Wirkkala osallistuivat ensimmäistä kertaa Kympin Naiseen sauvakävelemällä viisi kilometriä. He ennakoivat olevansa perillä viimeisinä.

Päivi Wirkkala vitsailee sauvojen olevan mukana lähinnä siksi, että niiden avulla pysyy loppumatkasta pystyssä.

— Täytyy sauvoja välillä ulkoiluttaa. Vähän niin kuin turkkia, joka päällä tulee joskus istuttua parvekkeella.

Wirkkaloiden mielestä osanottajia oli paikalla vähän aiempiin vuosiin verrattuna. Järjestäjien mukaan ilmoittautuneita oli noin 300. Kahdettatoista kertaa järjestetyn tapahtuman alkuvuosina määrä saattoi nousta 1 500:aan.

Sanna-Mari Kokkonen on tyttärensä Susannan kanssa juossut Kympin Naisessa useina vuosina. Nyt he olivat tyllihameet juoksuvaatteiden päällä lähdössä kymmenen kilometrin lenkille P&T-kuntosalin joukkueessa.

Katja Juurikko

Susanna (keskellä) ja Sanna-Mari Kokkonen lähtivät tyllihameissa kymmenen kilometrin lenkille.

— Näissä tapahtumissa on ollut hyvä fiilis ja porukkahenki. Reiteillä on ollut tapana tsempata toisia. Mukaan ajoi oma halu kokeilla, pääseekö juosten reitin loppuun asti. Viime kerralla onnistui, Sanna-Mari Kokkonen sanoo.

Osallistujat ovat saaneet valita urakakseen viiden ja kymmenen kilometrin lenkin, joko juosten tai kävellen, sauvoilla tai ilman. Nyt uutena vaihtoehtona oli kaupunkiseikkailu, jossa kierrettiin joukkueina kartalle merkittyjä rasteja. Kaupunkiseikkailuun osallistui 60 henkeä.

Katja Juurikko

Susanna ja Sanna-Mari Kokkonen alkuverryttelyssä. Äiti ja tytär lenkkeilevät ja käyvät salilla yhdessä.

Yksi rasteista oli Sarkolan urheilukentällä, jossa kilpailijat pääsivät kokeilemaan kuplafutista eli juoksemaan määrättyä reittiä isot muovipallot yllään.

— Aika hikinen olo. Tämä keli tuli vähän puskista, Kaslinkin joukkueessa kisaillut Mari En sanoo vapauduttuaan pallosta.

— Lähtökohtaisesti vain amatöörit treenaavat, toteaa saman joukkueen Laura Kolsi.

Katja Juurikko

Laura Kolsi päätyi juoksemaan kuplafutisradan kahdesti, koska ei ensimmäisellä kerralla malttanut odottaa lähtövihellystä.

Katja Juurikko

Mari En pujottautuu muovikuplaan.

Katja Juurikko

Kympin naisen tapahtumapäällikkö Tiia Purtilo jakoi karttoja kaupunkiseikkailun osallistujille.

Katja Juurikko

Juontaja Anni Vallius veti yhteisen alkuverryttelyn kaikille.

Katja Juurikko

Kouvolan seurakuntayhtymän työntekijöiden paidat julistivat lunastuskuntoa ja armoa. Kuvassa Heidi Kääriäinen, Sirkka Laine-Haimi, Leena Varha ja Leena Sahamies.

Katja Juurikko

Neljävuotias Lilja Tirronen ja keppihevonen Iines voittivat palkinnon tapahtuman aloittaneessa kepparikilpailussa.

Luetuimmat