Kirjasto säilymässä Valkealan monitoimitalon suunnitelmissa — Perhekeskuspalveluja kaavaillaan sen sijaan Valkealan terveyskeskuksen yhteyteen

Valkealan monitoimitaloon on tulossa vuorohoitopäiväkoti, joka korvaa valmistuessaan Kirkonseudun ja Pikku-Veturin päiväkodit.

Valkealaan suunnitteilla olevaan monitoimitaloon keskitetään vain kaupungin omia palveluja. Se tarkoittaa sitä, että Kymsoten perhekeskuspalvelut jäävät pois monitoimitalosta. Säästöä tästä syntyisi noin 1,8 miljoona euroa.

Tämän hetkisen hankesuunnitelman mukaan monitoimitalo on 2,5 -kerroksinen rakennus, sen laajuus on runsaat 12 000 neliömetriä. Sen kustannusarvio on lähes 28 miljoonaa euroa.

Monitoimitalon kustannusarvion huomattava kasvu ja kaupungin huono taloustilanne ja lisäsäästöjen tarve pakottavat tarkastelemaan kaavailtuja toimintoja uudelleen. Kouvolan kaupunki hakee säästöjä talouden tasapainottamiseen palveluverkkoa tarkastelemalla.

Uuden virkamiesehdotuksen mukaan Valkealan monitoimitaloon sijoittuisivat yhtenäiskoulu, kirjasto sekä päiväkoti. Kymsoten perhekeskuspalvelut, jotka ovat sosiaali- ja terveyspalveluja, tuotettaisiin Valkealan terveyskeskuksessa.

Monitoimitalo tarjoaa kokoontumistilat alueen yhdistyksille ja urheiluseuroille

Uusi päiväkoti toimii jatkossa Valkealan alueen vuorohoitopäiväkotina. Se korvaa valmistuessaan Kirkonseudun ja Pikku-Veturin päiväkodit. Valkealan monitoimitalossa toteutuu joustava esi- ja alkuopetus. Se on myös kasvatus- ja opetustoimialan strategisena tavoitteena.

Monitoimitalon tiloja voivat hyödyntää myös nuorisotyö, kansalaisopiston aikuisryhmät ja lasten sekä nuorten käsityökoulu, kuvataidekoulu sekä musiikkiopisto. Lisäksi monitoimitalo tarjoaa monipuoliset kokoontumis- ja harrastustilat Valkealan alueen yhdistyksille ja urheiluseuroille.

Perhekeskuksen toimintamallia voidaan toteuttaa Valkealan terveysasemalla muutoksesta huolimatta ja säilyttää kiinteä yhteistyö koulujen psyykkareiden ja kuraattoreiden kanssa.

Monitoimitalon hankeselvitys on ollut kasvatus- ja opetuslautakunnan hyväksyttävänä.