Kimolan silta tutkitaan perin pohjin – Silta on suljettu kolmena päivänä ensi viikolla, liikenne kulkee kiertotietä

Kimolan rakenteeltaan harvinainen silta on vasta elinkaarensa puolivälissä, ely-keskuksen projektipäällikkö Seppo Mielonen sanoo.

Katja Juurikko

Kimolanlahden silta käydään läpi tarkasti ja tarpeen mukaan sitä aletaan korjata.
Kimolanlahden silta käydään läpi tarkasti ja tarpeen mukaan sitä aletaan korjata.

Kausalan ja Jaalan välillä sijaitseva Kimolanlahden silta tarkistetaan ensi viikolla.

Silta-asiantuntijan aiemmin silmämääräisesti tekemän yleistarkastuksen perusteella silta on syytä tutkia tarkasti. Tarkastus ei liity Kimolan kanavaan tai sen myötä sillan lisääntyneeseen käyttöön.

Silloille tehdään vuosittain 5–10 erikoistarkastusta Kaakkois-Suomessa. Vuotuisten ja yleistarkastustusten lisäksi tehtävissä erikoistarkastuksissa sillat käydään läpi perusteellisesti.

Vuonna 1966 valmistunut silta on Kaakkois-Suomen ely-keskuksen projektipäällikön Seppo Mielosen mukaan harvinainen teräskaarellinen betonikansisilta.

– Montaa samanlaista ei ole, Mielonen sanoo.

Kimolassa sillalta käydään läpi betoni- ja teräsosat. Tarkastuksessa käydään läpi muun muassa betonikannen lujuus, teräsosien maalipinta ja niitit sekä otetaan kymmeniä näytteitä. Tarkastuksen pohjalta sillalle tehdään tarvittaessa korjaussuunnitelma.

Juha Rika

6714033.jpg

Siltaa tutkitaan päältä ja alta nosturin avulla. Silta on ensi viikolla tehtävän erikoistarkastuksen ajan suljettu tiistaista torstaihin kello 8–18. Iltaisin ja öisin sillalla voi kulkea. Päivisin kiertotie kulkee Eiraskanmutkan tien ja Eiraskan sillan kautta Vierumäentielle.

Kaakkois-Suomessa on 900 siltaa. Niistä noin 160:lle tehdään vuosittain yleistarkastus viiden vuoden välein. Vuositarkastuksia silloille tekevät kunnossapidosta vastaavat urakoitsijat silmämääräisesti.

Ely-keskuksen alueen silloissa on Mielosen mukaan jatkuvaa korjausvelkaa rahapulan takia. Jos tarkastuksessa ilmenee korjattavaa Kimolassa, Mielonen ei osaa sanoa, milloin se tehtäisiin. 54 vuoden iästä huolimatta Kimolan silta on Mielosen mukaan vasta elinkaarensa puolivälissä ja käyttökuntoinen.

Uusimmat uutiset