Tykkimäki täyttää 30 vuotta ja esittelee lauantaina uuden 5D-elämysteatterin

Katja Juurikko

Lauri Virtanen on toista kesää Tykkimäen kunnossapitohenkilönä. Hän tekee viimeistelyjä huvipuiston uuteen 5D-teatteriin.
Lauri Virtanen on toista kesää Tykkimäen kunnossapitohenkilönä. Hän tekee viimeistelyjä huvipuiston uuteen 5D-teatteriin.

Katja Juurikko

Yllätysten Talo on Tykkimäen suosituin laite, sillä se soveltuu kaikenikäisille.

Katja Juurikko

Seija ja Pekka Ala-Krekola Jatke Oy:stä huoltavat Aquaparkin tasausallasta kesäkuntoon.

Kesällä 30-vuotisjuhliaan viettävä Tykkimäki avaa ovensa lauantaina. Toimitusjohtaja Sakari Pasasen mukaan huvipuiston uusi 5D-elämysteatteri tarjoaa katsojalle erilaisen elokuvakokemuksen.

— Teatterissa käytetään 3D-laseja. Katsojan elämyksen viimeistelevät muun muassa liikkuvat penkit. Loppu jätetään yllätykseksi ja asiakkaan itse koettavaksi.

Entisen Mysteerion paikalle avattavassa teatterissa esitetään 7 minuuttia pitkä filmi Salaisuuksien Syvänne. Siinä seikkaillaan merenalaisessa maailmassa, jossa saattaa kohdata vaarojakin. Pasasen mukaan lyhytelokuva on suunnattu koko perheelle, myös perheen pienimmille.

— Teatteri on toiminnassa heti avajaispäivänä. Siellä on 20 asiakaspaikkaa ja 6 esityskertaa tunnissa.

Tänä kesänä huvipuisto, vesipuisto ja leirintäalue työllistävät yhteensä 230 kesätyöläistä. Pasasen mukaan huvipuiston kaikki laitteet ovat olleet toiminnassa kesähenkilöstön koulutuksen aikana.

Viime kesänä huollossa ollut Enterprise on jälleen tänä kesänä käytössä. Alun perin Linnanmäeltä Tykkimäkeen tuotu laite on ollut vuosien ajan kävijöiden kestosuosikki.

— Vaikka olemme hankkineet uusia, hienoja ja kalliita laitteita, oma suosikkini on edelleen Enterprise, Pasanen lisää.

Toinen toistaan hurjemmista laitteista huolimatta Tykkimäen suosituin kohde on alusta saakka ollut Yllätysten talo. Huoltajan kanssa sinne pääsee ilman pituusrajoitusta, minkä vuoksi se vetää eniten kaikenikäisiä kävijöitä.

Huvilavetin konserteissa esiintyy tänä kesänä kotimaisia huippunimiä, kuten Happoradio, Neljä Ruusua ja J. Karjalainen.

— Torstai on konsertille hyvä päivä. Viikonloppuisin on paljon muutakin musiikkitarjontaa, ja monet ovat mökeillään. Arki-iltana ihmiset pääsevät paremmin paikalle.

Myös esiintyjien aikataulut ovat arkena löyhempiä kuin viikonloppuna.

Pasanen kertoo, että esiintyjät tulevat kalliiksi. Suosionsa vuoksi konsertit ovat saaneet jatkua. Kokemus on osoittanut, että paikalle on valittava kotimaisia eturivin artisteja.

— Tavoittelemme konserteilla nollatulosta, ja haluamme laajentaa tarjontaamme myös aikuisryhmille.

Kesän konserttisarjan aloittaa Maija Vilkkumaa 30.6. Esityksiä kuullaan joka torstai elokuun puoliväliin saakka.

Mikko Koivisto

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet