Korona-altistumisia Kouvolassa nyt yhteiskoulussa, Kaunisnurmella ja Eskolanmäessä – Karanteeniin määrätty yhteensä noin sata

Moises Garibay

Uusimmat korona-altistukset ovat tapahtuneet Eskolanmäessä ja yhteiskoulussa. Arkistokuva.
Uusimmat korona-altistukset ovat tapahtuneet Eskolanmäessä ja yhteiskoulussa. Arkistokuva.

Kouvolassa on määrätty koronavirukselle altistuneita karanteeniin Eskolanmäen koulussa, Kaunisnurmen koulussa ja Kouvolan yhteiskoulussa. Karanteeniin asetettuja on yhteensä noin sata.

Koulujen rehtorit ovat tiedottaneet koululaisia, huoltajia ja henkilökuntaa Wilman kautta.

Karanteenit ovat seurausta kolmesta eri koronatartuntatapauksesta.

– Kymsotesta tulleiden tietojen mukaan myös näiden altistumisten takana olevat tartunnat on saatu vapaa-ajalta, kaupungin turvallisuuspäällikkö Johanna Franzén sanoo tiedotteessa.

Karanteenissa nyt yhteensä noin 180

Uudet karanteenit ovat jatkoa Kouvolassa tällä viikolla tulleelle altistusten sarjalle.

Kymintehtaan koulussa määrättiin torstaina karanteeniin 21 ja perjantaina 19 ihmistä. Keskiviikkona karanteeniin asetettiin yhteensä 27 henkilöä Mansikkamäen ja Korian kouluilla.

Kaikkiaan Kouvolassa on siis määrätty koulualtistumisiin liittyen tällä viikolla karanteeniin noin 180 koululaista ja henkilökuntaan kuuluvaa.

Karanteenissa olijoille järjestetään karanteenin ajaksi etäopetus. Altistumattomat oppilaat ja henkilökunta voivat jatkaa koulunkäyntiä normaalisti.

Karanteenin pituus on 14 päivää altistumisesta.

Kymsote ottaa jokaiseen altistuneeseen puhelimitse yhteyttä. Koska altistuksia on ollut tällä viikolla paljon, kaikkiin altistuneisiin Kymsote ei ehdi olla yhteydessä ensimmäisen vuorokauden aikana.

Tartunnat eivät ole tulleet koulussa, siksi ei etäkouluun

Kaupungille tulee Franzénin mukaan jonkin verran kyselyjä siitä, miksei kaikkia kouluja siirretä etäopetukseen.

– Syynä on se, että tartuntoja ei Kymenlaaksossa kouluissa ole edelleenkään todettu leviävän. Myös muualla Suomessa tämä on ollut toistaiseksi harvinaista. Tyypillisesti lapset saavat tartunnan oman perheen kautta tai muusta vapaa-ajan vietosta.

Peruskoulujen etäopetus voi tulla kyseeseen, jos tartunnat alkavat levitä kouluissa.

Toisen asteen opetus on Kouvolassa etäopetuksessa ainakin 14.2. saakka.