Arvio: Emoji-elokuva on roskamainos lapsille

Emoji-elokuva (The Emoji Movie, Yhdysvallat, 2017). Ohjaus: Tony Leondis. Käsikirjoitus: Tony Leondis, Eric Siegel, Mike White. Alkuperäisissä äänirooleissa: T. J. Miller, James Corden, Anna Faris, Patrick Stewart, Maya Rudolph. Suomenkielisissä äänirooleissa: Aksu Palmén, Antti LJ Pääkkönen, Yasmine Yamajako, Jorma Uotinen, Krista Kosonen. Kesto: 87 min. K7.

CTMG

Kamalassa Emoji-elokuvassa seikkailee joukko kännykästä tuttuja naamoja.
Kamalassa Emoji-elokuvassa seikkailee joukko kännykästä tuttuja naamoja.

Harvoin täydelliseltä epäonnistumiselta kuulostava idea täyttää kaikki pelot kuten Emoji-elokuva.

Kyseessä on muilta varasteleva, markkinakoneiston ajama, epäinspiroitunut ja tylsästi toteutettu animaatioelokuva.

Tällä kertaa animaatiostudio menee suoraan riman ali rahan lähteeseen.

Idea itsessään tuntuu elokuvastudion palkkaaman konsulttifirman keksimältä: mitä jos kännykän hymynaamat ja kumppanit olisivat elossa?

Kaikki muu on käännetty väkisin tyhmän idean ympärille.

Mukana ovat olleet lukuisat sovelluksiaan lapsille kauppaavat yhtiöt, jotka on tungettu isoksi osaksi käsikirjoitusta. Kirjoittajien on vain tarvinnut tarjota onttoja vitsejä.

Tarinan kaavat ovat näpistetty copy-pastella mahtavista Räyhä-Ralf-, LEGO-elokuva- ja Inside Out — mielen sopukoissa -animaatioista.

Nuori poika on ihastunut tyttöön. Kontaktin voi tehdä vain kännykän emojilla.

Kaikeksi harmiksi tekstikentän hieroglyfien mitäänsanomattomin naama nimeltään Gene ei halua muottiinsa. Tällä on myös muita tunteita.

Samalla kun kännykän omistaja vie puhelintaan korjaukseen, on emojimaailmassa kaikki sekaisin. Yhdessä yläfemma-emojin ja kapinallisen tyttö-emojin kanssa Gene pyrkii pelastamaan päivän. Matka kulkee läpi eri sovellusten.

Juoni on kummallisesti vielä paljon tyhmempi kuin sen kuvailu antaa ymmärtää.

Tällä kertaa animaatiostudio menee suoraan riman ali rahan lähteeseen. Kaikki muksut rakastavat kännyköitä. Jo valmiiksi kaupalliseen suhteeseen halutaan luoda uusi, yhä paremmin lapsille myytävä paketti.

Kaikki tuotesijoittelu tekee tästä melko halvan näköisestä animaatiosta suorastaan vastenmielisen.

Elokuvaa ei voi suositella edes taukoa tarvitseville vanhemmille. |

Timo Alho

YKSI TÄHTI

Hyvää:

Huonoa: Huonompia lastenelokuvia vuosikausiin.

Erityistä: Elokuvaa edeltää Hotel Transylvania -lyhytanimaatio.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.