Motorsport.com: Kymi Ringin MotoGP-testiajo on peruttu — Toimitusjohtajan mukaan tieto ei pidä paikkaansa

Markku Pietilä sanoo, että järjestäjä Dorna Sportsin kanssa neuvotellaan parhaillaan testiajon päivämäärästä.

AOP/Pekka Sipola

Kymi Ringin toimitusjohtajan Markku Pietilän mukaan tieto testikisan perumisesta on perätön.
Kymi Ringin toimitusjohtajan Markku Pietilän mukaan tieto testikisan perumisesta on perätön.

Motorsport.com-uutissivusto kertoi perjantaina, ettei ratamoottoripyöräilyn MotoGP-testikisaa ajetakaan elokuussa Iitin Kymi Ring -radalla. Sivuston mukaan MotoGP-tallit saivat perjantaina tiedon testiajojen perumisesta. Syyksi kerrottiin, ettei rata valmistu ajoissa. Suomen sijaan testit voidaan ajaa Misanon radalla Italiassa.

Kymi Ringin ratayhtiön toimitusjohtaja Markku Pietilä kiistää uutisen.

— Tieto ei pidä paikkaansa. Hankejohtaja Timo Pohjola ja Suomen Moottoriliiton puheenjohtaja Tapio Nevala keskustelevat parhaillaan Dornan kanssa testien tarkoista päivämääristä. Testiajo järjestetään, ja Dorna luultavasti tiedottaa päivistä maanantaihin mennessä, Pietilä sanoi perjantaina iltapäivällä.

Motorsport.comin mukaan MotoGP:n järjestäjä Dorna Sports pitää auki mahdollisuutta ajaa testit Iitin radalla myöhemmin, jos vaadittavat työt ehtivät valmistua ajoissa. Mikäli näin ei tapahdu, sivusto pitää todennäköisenä, ettei vuoden 2020 MM-osakilpailua ajeta Iitissä.

Pietilä ei osaa arvioida, mistä Motorsport.comin uutinen on saanut alkunsa.

— Ehkä Motorsport tietää aiheesta minua paremmin, tai sitten siellä on ymmärretty jotain väärin.

Pietilän mukaan radan rakentaminen etenee koko ajan.

— Työt ovat käynnissä niiltä osin kuin niitä pystytään talvella tekemään, ja niitä laajennetaan heti, kun lumista päästään eroon. Asfaltti pitäisi olla paikallaan ja suoja-alueet tehtyinä kesäkuuhun mennessä.

Dorna on tehnyt Kymi Ringin kanssa viisivuotisen sopimuksen Suomen GP:n isännöimisestä. Kymi Ringillä oli alun perin määrä ajaa ratamoottoripyöräilyn MM-sarjaa ensi kesänä, mutta kilpailua siirrettiin vuodella radan keskeneräisyyden vuoksi.

Luetuimmat