Pelaajia kaupannut KooKoo ei myynyt itseään — rivimiehistä tuli ratkaisijoita

Lukas Pearsall

Kultakypärä Juha-Pekka Haataja ja tutkapari Terry Broadhurs olivat pelipäällä Sportia vastaan.

Jo avauserän ensimmäiset minuutit näyttivät, että KooKoo ei aikonut myydä tiistai-iltana itseään halvalla Vaasan Sportille, vaikka se oli pelaajien tyhjennysmyynnin jo aloittanutkin.

Kun KooKoo kauppasi sunnuntaina Jarkko Malisen, Kai Kantolan ja Ryan O’Connorin HIFK:lle ja vuokrasi Mikko Lehtosen maanantaina loppukaudeksi Ruotsiin HV-71:lle, tarvitsi se uusia ratkaisijoita.

Ja niitä löytyi. Hyvässä vireessä ollut kultakypärä Juha-Pekka Haataja (1+2) ja Terry Broadhurs (0+1) saivat rinnalleen kauden ensimmäiset maalit viimeistelleet puolustajat Niko Tuhkasen (1+2) ja Oscar Eklundin (1+0). HIFK-lainoista kauden kolmatta maalia tuuletti heti avauserässä Panu Mieho (1+0).

KooKoo kaatoi vaisusti pelanneen Sportin 4—2 (1—1, 1—0, 2—1).

KooKoo siirtyi 1—0-johtoon ylivoimalla juuri kun viides minuutti oli täyttymässä. Vaihtokaupassa Helsingistä Kouvolaan tullut Mieho ohjasi maalin edustalta kauden kolmannen osumansa Mikko Jokelan ja Niko Tuhkasen syötöistä.

Sport tuli tasoihin, kun Aleksi Laakso veti ranteella kiekon siniviivalta KooKoon maalille paluun tehneen Leland Irvingin selän taakse.

Kotijoukkueen taistelu jatkui ja palkkio tuli jo ennen ottelun puoliväliä. Juha-Pekka Haataja harhautti taitavasti ja laukoi Sport-pakin jaloista kauden 15. maalinsa. 2—1-maaliin syöttöpisteen tilastoivat Broadhurst ja Tuhkanen.

KooKoo aloitti myös päätöserän vahvasti. Kolmen minuutin jälkeen verkko soi kuitenkin kouvolalaispäädyssä. Hyvin kaksi erää torjuneella Irvingillä lipsahti ja Matti Lamberg survoi tasoituskiekon maaliin.

Pari minuuttia myöhemmin Haataja—Broadhurst-akseli toimi taas Sport-päädyssä komeasti ja Eklund lapioi lopulta kauden avausmaalinsa lähes tyhjään maaliin.

Tappara-laina Niko Tuhkanen päätti seurata ruotsalaiskollegansa esimerkkiä ja viimeisteli kauden ensimmäisensä ja 4—2-voiton KooKoolle komealla soololla kulmasta Sport-maalille. Anrei Hakulinen h´ja Haataja tilastoivat syöttöpisteen mieheen.

Sarjataulukossa voitto ei muuttanut KooKoon tilannetta. Se on edelleen viimeistä edellisenä. Ero pudotuspeliviivaan ja Sportiin kapeni kuitenkin seitsemään pisteeseen.

Kouvolalainen kiekkoyleisö äänesti pelaajien myyntiä vastaan odotetusti jaloillaan. Tiistai-ilta ja Sport houkuttelivat Sumulaaksoon kauden pohjat 2 421 katsojaa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.