Pääsiäismuistio — tarkista muun muassa apteekkien ja kirjastojen aukiolo sekä junien kulkuvuorot

AOP

Pääsiäinen tuo paljon poikkeuksia aukioloihin.
Pääsiäinen tuo paljon poikkeuksia aukioloihin.

Alkon myymälät palvelevat kiirastorstaina 18.4. normaalisti. Pitkäperjantaina Alkot ovat kiinni. Lauantaina Alkoon pääsee kello 9—18. Sunnuntaina ja maanantaina Alkot ovat kiinni.

Apteekit ovat auki seuraavasti Kouvolassa:

Valtarin apteekki on auki normaalisti kiirastorstaina ja lauantaina. Pitkäperjantaina, sunnuntaina ja maanantaina apteekki on kiinni.

Kauppakeskus Veturin apteekki on auki torstaina kello 9—21, perjantaina kello 11—18, lauantaina kello 9—18, sunnuntaina apteekki on kiinni, maanantaina apteekki on auki kello 11—18.

Kouvolan Uusi Apteekki on auki torstaina kello 8—19, perjantaina, lauantaina, sunnuntaina ja maanantaina kello 9—15.

Kuusankosken Ykkösapteekki torstaina kello 8—19, perjantaina kello 12—17, lauantaina kello 9—17, sunnuntaina ja maanantaina kello 12—17.

Kouvolan Salpa-apteekki on auki torstaina kello 8—20, perjantaina kello 11—16, lauantaina kello 8—17, sunnuntaina ja maanantaina kello 11—16.

Kouvolan Hansa-apteekki on auki torstaina kello 8—19, perjantaina kello 10—18, lauantaina kello 8—18 ja sunnuntaina sekä maanantaina kello 10—18.

Voikkaan apteekki on auki torstaina kello 9—18 ja lauantaina kello 9—13. Apteekki on kiinni perjantaina, sunnuntaina ja maanantaina.

Elimäen apteekki on auki torstaina kello 9—17 ja lauantaina kello 9—14. Perjantaina, sunnuntaina ja maanantaina apteekki on kiinni.

Tornionmäen apteekki on auki torstaina kello 8.30—18 ja lauantaina kello 9—15. Perjantaina, sunnuntaina ja maanantaina apteekki on kiinni.

Listalta löytyvät ne apteekit, jotka ovat ilmoittaneet pääsiäisen aukioloaikansa verkkosivuillaan.

Eläinlääkäripäivystyksen numero Kouvolan ja Iitin alueella on 0600 15333. Päivystyspuhelin on maksullinen, ja se on tarkoitettu vain kiireellistä apua tarvitseville eläinpotilaille.

Hammashoidon ilta-, viikonloppu- ja arkipyhien hammaslääkäripäivystys on Kymenlaakson keskussairaalassa Kotkassa. Puhelinnumero on 020 633 1000. Yöpäivystys kello 21 jälkeen on Töölön sairaalan tapaturma-asemalla Helsingissä, puhelinnumero on 09 471 87708.

Junaliikenteessä noudatetaan torstaina 18.4. perjantaiaikatauluja. Pitkäperjantaina noudatetaan sunnuntaiaikatauluja. Lauantaina normaalisti lauantaiaikatauluja. Sunnuntaina junat liikkuvat pääosin sunnuntain aikataulujen mukaan. Maanantaina junat liikkuvat sunnuntain aikataulujen mukaan. Aikataulut voi tarkistaa osoitteesta vr.fi.

Jäteasemat ovat perjantaina, sunnuntaina ja maanantaina suljettuina. Lauantaina palvelee Ahlmanintien jäteasema kello 9—15. Jäteastian tyhjennyspäivä voi pääsiäisen tienoilla siirtyä.

Kaupat saavat olla auki oman harkintansa mukaan. Aukioloaika löytyy kaupan verkkosivulta.

Kirjastot ovat auki torstaina kello 10—15. Elimäen, Haanojan, Korian ja Myllykosken omatoimikirjastoissa voi asioida kello 7—20 ja Jaalan omatoimikirjastossa 7—21. Inkeroisten omatoimikirjasto on poikkeuksellisesti avoinna 7—15. Omatoimikirjastojen aukioloajat pätevät koko pääsiäisen. Kirjastoautot Oravan Matti ja Regina liikennöivät torstaina normaalisti. Pitkäperjantaina kirjastot ovat omatoimikirjastoja lukuunottamatta kiinni. Lauantaina Pääkirjasto ja Kuusankosken kirjasto ovat auki kello 10—15. Sunnuntaina ja maanantaina kirjastot ovat kiinni omatoimikirjastoja lukuunottamatta. Kirjastoautot eivät liikennöi perjantaina, lauantaina, sunnuntaina ja maanantaina.

Kouvolan Sanomat ilmestyy pitkäperjantaina 19.4. ja lauantaina 20. huhtikuuta. Lehti ei ilmesty sunnuntaina eikä maanantaina. Verkkouutisia päivitetään koko pääsiäisen ajan osoitteessa www.kouvolansanomat.fi.

Linja-autot ajavat kiirastorstaina normaalit arkivuorot ja perjantain-vuorot. Pitkäperjantaina ajetaan sunnuntaivuorot. Lauantaina linja-autot kulkevat normaalien aikataulujen mukaan. Sunnuntaina ja maanantaina ajetaan sunnuntain aikataulujen mukaan.

Kaukoliikenteen aikatauluissa on runsaasti muutoksia pääsiäisen pyhinä. Kaikki aikataulutiedot poikkeukset mukaan lukien saa Matkahuollon internetsivuilla osoitteesta matkahuolto.fi ja mobiiliversiona osoitteesta m.matkahuolto.fi.

Aikataulut voi tarkistaa myös puhelimitse Matkahuollon asiakaspalvelukeskuksesta 0200 4000.

Lääkäripäivystyksestä vastaa Pohjois-Kymen sairaala Kuusankosken Sairaalanmäellä ympäri vuorokauden. Terveydenhuollon päivystyksen numero on 020 615 1601.

Postin omat myymälät ovat auki normaalisti kiirastorstaina. Myymälät ovat kiinni perjantaista maanantaihin. Useat postit toimivat kumppaniyrityksissä ja palvelevat niiden aukioloaikojen mukaan.

Sosiaali- ja kriisipäivystys (Sokri) toimii ympäri vuorokauden. Se tarjoaa lastensuojelutehtävien lisäksi henkistä ensiapua, jälkipuintia ja päivystävää sosiaali- ja kriisityötä. Puhelinnumero on 020 615 8227.

Uimahallit ovat auki Kouvolassa seuraavasti:

Haanojan ja Inkeroisten uimahallit ja liikuntasalit ovat suljettuina perjantaista maanantaihin.

Kuusankosken ja Urheilupuiston uimahallit ja liikuntasalit ovat suljettuina perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina, mutta avoinna maanantaina kello 11—18.

Valkealatalon uimahalli, rantasauna ja liikuntahalli ovat suljettuina perjantaina, lauantaina ja sunnuntaina. Maanantaina uimahalli on avoinna kello 11—18 ja rantasauna kello 13—17.

Korian uimahalli on suljettuna perjantaina, sunnuntaina ja maanantaina, mutta on avoinna lauantaina kello 10—16.

Muistiota päivitetty 18.4. kello 9.21. Kyminkulman apteekki on nykyään Kauppakeskus Veturin apteekki. Se on maanantaina avoinna kello 11—18, ei 9—18.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut