Kouvolan maamerkki saa kyytiä hyvällä tavalla — Pohjola-taloon tuleva uusi ravintola avaa helmikuussa

Parkkihalli valmistuu ensi toukokuuhun mennessä.

Katja Juurikko

Pohjola-talon vanha parkkipaikka murtuu pala palalta.
Pohjola-talon vanha parkkipaikka murtuu pala palalta.

Noin kolmen miljoonan euron peruskorjaus Pohjola-talon parkkihallissa alkoi purkutöillä Kouvolassa. Osa vuonna 1977 rakennetusta parkkihallista puretaan.

Peruskorjauksessa käytetään hyväksi vanhaa runkoa. Pohjola-talon omistava Op Vakuutus oy rakennuttaa parkkitaloon esimerkiksi uuden katon ja aiempaa leveämmät kulkuväylät.

Parkkihallin paikoitustilan määrä pienenee hieman nykyisestä. Parkkiruutujen väheneminen johtuu siitä, että 1970-luvulla ruudut olivat nykyistä paljon pienempiä.

Hallin viereen tulee erillinen kenttä, johon tulee kuutisenkymmentä parkkipaikkaa. Parkkitalon valmistuttua paikoitustilaa on noin 350 autolle.

Laajan peruskorjauksen on määrä valmistua ensi toukokuun aikana. Remontin aikana Pohjola-talossa asioiville on tarjolla korvaavia parkkipaikkoja viereiseltä tontilta.

Uusia sopimuksia vireillä

Katja Juurikko

Parkkipaikka ylin taso on ollut avoin. Ensi keväänä parkkihallissa on myös katto.

Myös Pohjola-talon sisällä tapahtuu koko ajan. Op on tehnyt vuokrasopimuksen kansainvälisen ravintolayrityksen Compass Groupin kanssa. Lounasravintolan remontti on parhaillaan käynnissä, Op Kiinteistösijoituksen kiinteistöpäällikkö Jarl Virala kertoo.

— Se palvelee koko alueen liike-elämää, Virala sanoo.

Pohjola-talon vuokraustilanne on hyvä. Viralan mukaan talossa tehdään parhaillaan muutostöitä kolmen eri yrityksen tarpeisiin. Uusia vuokralaisiakin on tulossa, mutta Virala ei vielä paljasta, keiden kaikkien kanssa uusia vuokrasopimuksia on tehty.

— Muutama muutostyö odottaa lähtökuopissa.

Kun muutostyöt valmistuvat ensi kevääseen mennessä, talon vajaakäyttöprosentti on Viralan arvion mukaan viiden prosentin luokkaa.

— Tilanne on todella hyvä.

Ravintola avaa helmikuussa

Compass Group Suomi avaa ravintolan ensi vuoden helmikuussa Pohjola-talon toritasanteelle. Yrityksen toimitusjohtaja Mikko Käkelä luonnehtii torin viereen tulevaa ravintolaa tyyliltään moderniksi. Lounasruuan lisäksi ravintolaan tulee tiloja kokouksille ja yksityistilaisuuksille.

— Siitä tehdään kaikkien kouvolalaisten, ei pelkästään Pohjola-talon ravintola.

Katja Juurikko

Yhtiön lähin Kouvolaa sijaitseva ravintola on Lahdessa. Askon vanhalla tehdasalueella toimiva ravintola Werstas räätälöitiin vanhoihin tiloihin sopivaksi palvelemaan kiinteistön käyttäjien lisäksi alueen ihmisiä ja erilaisia tilaisuuksia. Kouvolassa tehdään Käkelän mukaan samalla tavalla.

Ravintolan suunnittelu on vielä kesken. Ravintola työllistää Käkelän arvion mukaan alkuvaiheessa puolenkymmentä työntekijää.

Juuret Englannissa

Compass Group -konsernilla on noin puoli miljoonaa työntekijää ympäri maailmaa. Se toimii nykyään 50 maassa ja on maailman seitsemänneksi suurin yksityinen työnantaja.

Suomessa yritys aloitti vuonna 2000. Se hoitaa nykyisin noin 60 yrityksen henkilöstöruokailupalvelut. Yritys tekee myös asiakasyritysten puolesta vastaanotto-, puhelinvaihde-, välipala-, kahvi-automaatti- ja siivouspalveluita.

Compass Groupin historia alkoi Isossa-Britanniassa vuonna 1941, kun Jack Bateman perusti ruokasaleja englantilaisille sotaa tukeville työläisille. Yritys tuli tunnetuksi nimellä Bateman Catering. Vuonna 1967 Grand Metropolitan osti yrityksen ja vuonna 1984 siitä tuli catering-yritys Compass Services.

Katja Juurikko, Katja Juurikko