Jaalan nuokkari on jälleen auki — Toimintaa kehitetään nuorten toiveiden mukaan

Osoite on sama kuin keväällä sulkeutuneessa nuorisotilassa, mutta nyt toiminta siirtyi kellarista katutasoon.

Katja Juurikko, Katja Juurikko

Jaalan nuorisotila on jälleen auki joka keskiviikko. Sakari Hosiaisluoma viihtyi nuorisotilassa heti tuoreeltaan pelaamassa Minecraftia. Tilassa työskentelevät Mohammed Safi ja Sakarin äiti Riikka Takala.
Jaalan nuorisotila on jälleen auki joka keskiviikko. Sakari Hosiaisluoma viihtyi nuorisotilassa heti tuoreeltaan pelaamassa Minecraftia. Tilassa työskentelevät Mohammed Safi ja Sakarin äiti Riikka Takala.

Jaalan vanhan pankin alakerrassa toimi oma nuorisotila vuoden 2018 kevääseen asti, kunnes kiinteistön omistava Kouvolan kaupunki sulki sen alakerran huonon kunnon takia.

Nyt ovet ovat jälleen nuorisolle avoinna. Tällä kertaa nuorisotila toimii katutasossa.

— Aloitimme keskustelut tilan uudelleenavaamisesta syyskuussa, ja nyt ovet ovat auki kerran viikossa, Pohjois-Kymen 4H-yhdistyksen projektipäällikkö Linda Nevalainen kertoo.

4H-yhdistys palkkasi nuorisotilaan kaksi työntekijää, Kouvolan kaupunki puolestaan teetätti tilassa pintaremontin sekä tukee 4H-yhdistystä pienellä summalla nuorisotilan pyörittämisessä. Jaalan aikaisempikin nuorisotila oli 4H-yhdistyksen ylläpitämä.

— Kaupunki ehdotti meille yläkertaan siirtymistä edellisen tilan sulkeutuessa.

Nuoret ovat jo kyselleet nuokkarin perään

4H-yhdistys avasi nuorisotilan, jotta Jaalan nuorisolla olisi jälleen oma paikka viettää aikaa. Tila on keskiviikkoisin auki kello 14.30—19. Tila menee muita nuokkareita aiemmin kiinni, sillä Nevalaisen mukaan Jaalassa nuoriso lähtee kotiin normaalia aikaisemmin.

— Nuoret ovat jo kyselleet nuokkarin avautumisesta. Katsomme rauhassa, miten tila löydetään ja miten sen toiminta lähtee liikkeelle.

Aiemmin Jaalan nuorisotilassa kävi illassa kymmenestä viiteentoista nuorta. Nevalainen toivoo, että uudelleenavattuun tilaan löytäisi taas saman verran kävijöitä.

— Olemme kertoneet nuorisotilan avautumisesta sosiaalisessa mediassa ja muissa kanavissa. Toivon, että tieto avautumisesta kiirii mahdollisimman hyvin jaalalaisten nuorten korviin.

Keväällä harjoitellaan graffiteja

Tällä hetkellä nuorisotilalla voi viettää aikaa vaikka lautapelien, pelikonsoleiden tai tietokoneiden äärellä. Uuden nuorisotilan kalusteet ja laitteistot ovat perintöä Jaalan edellisestä nuorisotilasta. Tiloissa voi Nevalaisen mukaan järjestää vaikka mitä ohjelmaa sen mukaan, mitä nuoriso toivoo.

— Toukokuussa meillä on tulossa graffitityöpaja, jonka lopuksi yksi nuorisotilan seinistä maalataan graffitein.