"Pieni sisäänpäin lämpiävä persereikä" — Siinä se nyt on, katso videolta, mitä Kalevauva sai Kouvolasta aikaiseksi

Kalevauva.fi esittää juhlakonsertissaan Kouvola-kappaleen yhdessä Vantaan Viihdeorkesterin kanssa marraskuussa.

Katja Juurikko

Elina Savenius, Emma Erviö, Martta Pyötsiä ja Leena Tirronen kuuntelivat ohjeita Kimmo Nummiselta, joka on puolet Kalevauva.fi-duosta.
Elina Savenius, Emma Erviö, Martta Pyötsiä ja Leena Tirronen kuuntelivat ohjeita Kimmo Nummiselta, joka on puolet Kalevauva.fi-duosta.

Kouvolassa syyskuun lopussa musiikkivideotaan kuvannut Kalevauva.fi-yhtye on julkaissut Kouvola-kappaleen videonsa.

Videon lisäksi ilmiöksi nousseen folkduon ja Vantaan Viihdeorkesterin yhteistyöstä ja uunituoreen Kouvola-kaupunkilaulun live-esityksestä yleisö pääsee nauttimaan myös marraskuisessa juhlakonsertissa.

Juhlakonsertti on 6. marraskuuta Vantaan Kulttuuritalo Martinuksessa.

Aapo Niinisen ja Kimmo Nummisen Kouvola-kappaleen laulun sanat on poimittu vauva.fi-keskustelupalstan kommenteista.

— Videossa on kuvitettu näiden keskustelujen luomaa kuvaa. Tältä Kouvola näyttäisi, jos nettikommentit pitäisivät oikeasti paikkansa, Niininen ja Numminen sanovat.

Juhlakonsertti on duon syksyn ainoa keikka pääkaupunkiseudulla. Yhtye esiintyy 25-henkisen Vantaan Viihdeorkesteri Ensemblen, Vaskivuoren lukion kamarikuoron sekä huikeiden vierailijoiden kera. Yhtye lupaa juhlakonserttiin myös julkaisemattomia biisejä.

"Välkkyjä tyyppejä"

Vantaan Viihdeorkesterin toiminnanjohtaja Janne Rönnbäck kuvaa kalevauvoja välkyiksi, huumorintajuisiksi ja ammattitaitoisiksi tyypeiksi. Hän löytää kaksikon ja orkesterin asenteesta paljon yhteistä.

Kouvola-videolla esiintyvät myös kouvolalaiset vuoden 2017 Euroviisuesiintyjät Leena Tirronen ja Lasse Piirainen eli Norma John.

Videon liikunnallinen osuus on kuvattu Manskilla. Kuvissa vilahtelee myös paikallista tuulipukukansaa.

Videotaan duo kuvailee Kouvolan näköiseksi musiikkivideoksi. Kalevauva.fi on julkaissut aiemmin vastaavanlaiset videot Jyväskylästä ja Vantaalta.