KooKoolla historiallisen hyvä alku kauteen pääsarjatasolla — paikallisvastustaja SaiPa kaatui myös Kouvolassa

Jussi Lopperi

KooKoon Eero Savilahti ja SaiPan Eetu Koski näyttivät, että tunnetta oli mukana Kaakon derbyssä lauantaina Kouvolassa. Päätuomari, pelaajana KooKootakin edustanut Mikko Kaukokari passitti molemmat jäähylle.
KooKoon Eero Savilahti ja SaiPan Eetu Koski näyttivät, että tunnetta oli mukana Kaakon derbyssä lauantaina Kouvolassa. Päätuomari, pelaajana KooKootakin edustanut Mikko Kaukokari passitti molemmat jäähylle.

KooKoo näyttää pienen otannan perusteella pitkää nenää ennakkoarvioille jääkiekon Liigassa.

Perjantaina kouvolalaisjoukkue voitti Lappeenrannan SaiPan vieraskentällä 1—7, ja lauantaina Kouvolan jäähallissa Kaakon derbyn toisessa osassa KooKoo oli parempi maalein 4—2 (1—0, 2—0, 1—2).

KooKoo pelaa seurahistoriansa kuudetta kautta pääsarjatasolla (1987—1990 ja 2015—), eikä se ole koskaan aiemmin aloittanut sarjakautta kahdella peräkkäisellä voitolla.

Parasta kuuden pisteen arvoisissa SaiPa-voitoissa oli tehojen jakautuminen monelle pelaajalle. KooKoolla on avausviikonlopun 11 maalista kahdeksan eri maalintekijää.

Lauantaina Anrei Hakulinen (1+1), Jyri Niemi (1+1), Toni Kähkönen (1+0) ja Miikka Pitkänen (1+0) naulasivat kiekon SaiPan verkkoon. Maalivahti Frans Tuohimaa (24/27 torjuntaa) antautui SaiPan maalilla kolmesti. Pitkäsen kaksi sekuntia ennen päätössummeria tekemän neljännen maalin Tuohimaa katseli vaihtopenkiltä, kun SaiPa käytti yhden maalin takaa-ajossa kuudetta kenttäpelaajaa.

KooKoon maalivahti Juha Järvenpää (25/27 torjuntaa) torjui jo puolentoista minuutin jälkeen SaiPan Kim Strömbergin rangaistuslaukauksen.

Erikoistilanteet ovat suuressa roolissa nykyjääkiekossa. Niemi ja Hakulinen tekivät maalinsa ylivoimalla. Kapteeni Kähkönen maalasi tasavajaalla.

KooKoo teki kolmesta ylivoimakerrasta kaksi maalia, joten yv-prosentti on kova 67. SaiPalle jäähyily kostautui kahdessa ottelussa pahemman kerran, kun KooKoo leipoi kaikkiaan viisi ylivoimamaalia.

SaiPan maalintekijät olivat David Goodwin (1+0) ja Jonatan Tanus (1+0). Goodwin sujautti laatan pussiin myös perjantaina Kisapuistossa.

Yleisöä kauden ensimmäinen kotiottelu veti Kouvolan jäähalliin 4212.

KooKoon kausi jatkuu tiistaina Lahdessa Pelicansia vastaan. Ensi viikon ohjelmassa on myös kahden suuren mestarisuosikin kohtaaminen, kun perjantaina JYP vierailee Kouvolassa ja lauantaina KooKoo matkustaa Tampereelle Tapparan isännöimään otteluun.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.