Kouvolan Kuntotalossa pelataan sunnuntaina pitkästä aikaa lentopallon Suomen Cupia — voittajalle seuraavalla kierroksella vastaan liigajoukkue

Lentopallon naisten kakkossarjaan valmistautuva Kouvolan Lentopalloilijat pelaa sunnuntaina seitsemän vuoden tauon jälkeen Suomen Cupia.

KoLe kohtaa Kuntotalossa pelattavassa Cupin karsintaottelussa sarjaporrasta ylempänä jatkavan Helsinki Volleyn.

Voittaja etenee ensimmäiselle kierrokselle liigajoukkue Huittisten LP-Vampulaa vastaan.

KoLe avasi harjoitusottelukautensa viime viikonloppuna turnauksessa Kuopiossa ykkössarjalaisia vastaan. Joukkueen pelaajarinki on kasvanut jo 17:ään kahden paluumuuttajan Miamari Korpelaisen ja Laura Hannisen liityttyä ryhmään.

69 joukkueen kakkossarjan on määrä alkaa syys–lokakuun vaihteessa, mutta Suomen Lentopalloliitto ei ole vieläkään julkaissut lohkojakoa tai otteluohjelmaa.

Lokakuussa 60-vuotisjuhliaan viettävä KoLe on Kaakkois-Suomen naislentopalloilun lippulaiva. KoLen kanssa samassa kakkossarjan lohkossa pelanneet Valkealan Kajo, Lauritsalan Kisa ja Karhulan Veikot ovat luopuneet sarjapaikoistaan.

Elina Heikari, Laura Heikari, Veera Salomäki, Jenna Parttimaa, Katri Myllymäki ja Taru Liikola ovat sopineet jatkosta KoLen kanssa.

Karhulan Veikoista maakunnan pohjoispäähän siirtyvät Moona Jaatinen, Vilhelmiina Käki, Katri Ruuska ja Asta Kimmo. Heidi Nissilä muuttaa Kokkolasta Kouvolaan, ja uusvanha kolelainen Emilia Kaikko palaa äitiyslomalta parketille.

Valkealan Kajosta KoLeen kulkevat Ella Autere, Suvi Aapro ja Kiia Hyytiäinen. Kimmo ja Hyytiäinen hoitavat joukkueessa liberon roolia, josta kokenut Myllymäki hyppää takaisin entiselle tontilleen passariksi. Viime kauden vakiokuusikosta Sanna Lautamatti ja Satu Kuusikunnas pitävät ainakin toistaiseksi taukoa lajista.

Huonon rahatilanteen takia KoLessa jouduttiin viime talvena harkitsemaan jopa koko toiminnan alasajoa. KoLen naiset kokosivat viime vuonna kesän aikana joukkueen omasta halustaan ilman seuran tukea ja palauttivat perinteikkään seuran välivuoden jälkeen naisten kilpatoimintaan. KoLen naisjoukkue koottiin päävalmentaja Tomi Immosen mukaan omatoimisesti yksinkertaisesti siksi, että ryhmällä oli halu pitää lentopalloa esillä Kouvolassa.

Tammikuun lopulla uudeksi puheenjohtajaksi valittu Henni Seppälä on saanut Immoselta suuret kiitokset alamäen katkaisemisesta ja rivien kuntoon laittamisesta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.