Kimmo Seppäsestä kunnon kuusaalain

Historian tallentaja on tarttunut aiheisiin, jotka ovat olleet vähän tunnettuja ja joista lähteet ovat vähissä.

Katja Juurikko

Kimmo Seppänen palkittiin pitkäaikaisesta työstä Kuusankosken historian tallentamiseksi.

Järjestyksessä kolmannen Kunnon kuusaalain -tunnustuksen on saanut museoamanuenssi, arkeologi Kimmo Seppänen.
Tunnustuksen myöntää Kuusankosken Rotary-klubi.

Seppänen palkittiin pitkäaikaisesta Kuusankosken historian monipuolisesta tallennuksesta sekä paikkakuntaan liittyvän vanhan kuvamateriaalin etsinnästä ja tallennuksesta.

Kunniakirjan luovutuspuheessa klubin kunniajäsen, kulttuurineuvos Eero Niinikoski totesi, että Seppänen on ansiokkaasti tuonut tutkimuksissaan esille aiemmin tuntematonta Kuusankosken paikallishistoriaa. Seppänen on tarttunut myös aiheisiin, joista on ollut tarjolla vain niukasti lähdeaineistoa.

Kuusankosken esihistorian tutkija

Erityisesti Niinikoski kiitteli Seppäsen tutkimusta Kuusankosken seudun esi- ja varhaishistoriasta. Tutkimuksessa Seppänen saattoi hyödyntää uraauurtavalla tavalla arkeologin ammattitaitoaan.

Filosofian maisteri Seppänen on tehnyt museotyötä useissa maakuntamuseoissa ja toiminut viimeksi Kuusankosken ja Kouvolan kaupunginmuseoissa 1990 alkaen. Hän jäi eläkkeelle kuluvan vuoden alussa.

Seppänen on toiminut 15 arkeologisen kaivauksen tai inventoinnin johtajana vuosina 1973-2001. Hän on lisäksi valmistunut puutarhuriksi Lepaan puutarhakoulusta.

Kunnon kuusaalain –tunnustuksen ovat saaneet aiemmin arkkitehti Rurik Wasastjerna ja luontokuvaaja Lassi Kujala.

Tunnustuksen säännöissä todetaan, että palkittava maineteko voi olla aikaansaatu kirjallisin, taiteellisin tai tieteellisin ansioin. Palkittavan ei tarvitse välttämättä olla kuusaalainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat