"Kouvolassa ei ole minkäänlaisia vaikeuksia kuvata jääkiekkoa"

Moises Garibay

Kouvolalainen pitkän linjan KooKoo-kuvaaja Seppo Huuhka käsittelee Nelosen pääkameraa tottunein ottein.
Kouvolalainen pitkän linjan KooKoo-kuvaaja Seppo Huuhka käsittelee Nelosen pääkameraa tottunein ottein.

Jääkiekkoliigan peruspelit kuvataan kuudella kameralla, joista kaksi on jäähypenkille asetettavia robottikameroita.

Toteutukseen tarvitaan hallilla seitsemän henkilöä, joista neljä on kameramiehiä. Ohjaaja ja hidastusten kokoaja ovat autossa, selostaja hallissa. Grafiikat lähetykseen tehdään Helsingissä.

Ykköskamera kuvaa yleensä mahdollisimman ylhäältä laajaa pelikuvaa, kakkoskamera hieman alempaa tiukempaa kuvaa. Kolmos- ja neloskamerat ovat kaukalon päädyissä samalla puolella kaukaloa kuin pääkamerat.

Nelonen Pron pääpeliin saapuu iso rekka. Tuotantoyhtiö Wernen ohjausyksikön sisältämät pakettiautot on sijoitettu Ouluun, Jyväskylään, Tampereelle, Poriin, Lahteen ja Helsinkiin.

Jos Liigaa pelataan ensi kaudella Mikkelin Jukurien nousun myötä 16 seuran voimin, on Wernen rakennettava yksi auto lisää, koska tiedossa olisi kahdeksan ottelun päiviä.

— Kieltämättä tuuletin hieman, kun tieto Jukurien pääsystä Liigaan tiedotettiin. Eiköhän meiltä lähdetä Jyväskylästä aika usein Kalevankankaalle lähetystä tekemään, ohjaaja Pekka Lehto toteaa.

Liigaottelut ovat nähtävissä Nelonen Pron tv-kanavilla ja netissä Ruutu-palvelussa.

Kouvolan tulo liigakartalle ei tuonut Lehdolle harmaita hiuksia.

— Kouvolan ykköskamerassa oleva Seppo Huuhka on kuvannut KooKoota niin kauan, ettei Kouvolassa ole minkäänlaisia vaikeuksia, Lehto kehuu.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.