Kymsoten johtajaylilääkäri kehottaa harkitsemaan kasvomaskin käyttöä – "Terveen väestön tartuntojen ehkäisy auttaa parhaiten suojelemaan iäkkäitä"

Johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa vetoaa jättämään ulkomailla lomailun väliin.

Kimmo Seppälä

Kymsote on varautunut koronan toiseen aaltoon, kertoo kuntayhtymän johtajaylilääkäri.
Kymsote on varautunut koronan toiseen aaltoon, kertoo kuntayhtymän johtajaylilääkäri.

Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymä Kymsote muistuttaa ihmisiä koronatartuntoja ehkäisevien toimien välttämättömyydestä keskiviikkoisessa tiedotteessaan.

Tiedotteessa Kymsoten johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa painottaa, että turvavälien ja käsihygienian merkitys taudin torjunnassa ei ole hälventynyt, vaikka kokoontumisrajoitukset ovatkin lieventyneet.

– Turvaetäisyydet eivät [ole] toteutuneet keväisen väljästi, eikä käsidesin käyttö näytä olevan enää kaikille itsestään selvää, Mäntymaa suomii tiedotteessa.

Mäntymaa korostaa useaan otteeseen, että koronaa ei ole vielä voitettu.

– Terassien ja yleisötilaisuuksien juhlatunnelmassa on nähty tungoksia, joihin koronatartuntojen lisääntyessä ei ole varaa, hän linjaa.

Turvavälien pettäessä suositellaan kasvomaskeja

Johtajaylilääkäri Mäntymaa antaa tiedotteessa myös suosituksen kasvomaskin käytöstä.

– Vaikka virallista kasvomaskisuositusta ei ole vielä annettukaan, suosittelen harkitsemaan sen käyttöä, jos turvaetäisyyksien ylläpito esimerkiksi ruuhkabussissa ei ole mahdollista, Mäntymaa sanoo.

Tartuntoja on kulkeutunut Suomeen Mäntymaan mukaan myös paremman koronatilanteen maista. Hän vetoaa jättämään kaikkialla ulkomailla lomailun tuonnemmas.

Mäntymaa kertoo myös Kymsoten ja muun terveydenhuollon varautuneen koronapandemian toiseen aaltoon, vaikkei sen toteutuminen olekaan toivottavaa.

– Terveen väestön koronatartuntojen ehkäisy auttaa myös parhaiten suojelemaan iäkkäitä ja terveydentilaltaan hauraimpia läheisiämme, Mäntymaa painottaa.

Mäntymaa kehottaa jäämään lievienkin koronaoireiden kohdatessa kotiin ja hakeutumaan tarvittaessa koronatestiin.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut