Iso karhu uinahti johtoasemassa, mutta pikkukarhu oli vielä unisempi — Kouvoille neljäs peräkkäinen voitto

Lumikki Haaja

Kouvojen Thomas Gipson tilastoi kauden neljännen tupla-tuplansa viidessä ottelussa. Karhun Flenard Whitfield ja ex-kouvo Henri Kantonen eivät mahtaneet sulavaliikkeiselle jässikälle mitään.
Kouvojen Thomas Gipson tilastoi kauden neljännen tupla-tuplansa viidessä ottelussa. Karhun Flenard Whitfield ja ex-kouvo Henri Kantonen eivät mahtaneet sulavaliikkeiselle jässikälle mitään.

Kouvot on rakentanut alkukaudesta Korisliigassa jo pidemmän voittoputken kuin kertaakaan viime kaudella. Kouvolalaisjoukkue talloi keskiviikkona viime kauden nelosen Kauhajoen Karhun 83—66 (47—33) Mansikka-ahon urheiluhallissa.

Voitto on Kouvoille neljäs peräkkäinen. Vaikeuksien täyttämällä viime kaudella Kouvot venytti voitoista pisimmillään kolmen ottelun jonon.

Tämän illan pelini oli sellaista, jota olen treenannutkin.

Kahden karhutunnuksella pelaavan joukkueen kamppailussa kohtasivat isokokoinen Kouvot ja kahden ison pelaajan poissaolosta kärsivä Karhu. Kauhajoen miehistöstä puuttuvat sentterit 210-senttinen Samuli Vanttaja ja 201-senttinen Stephen Maxwell.

Kouvot aloitti ottelun rytinällä. Viiden minuutin jälkeen johto 12—2 ja ensimmäisen 10-minuuttisen jälkeen 22—8. Kouvojen Ville Kaunisto (15/9) ja Thomas Gipson III (16/13) tekivät kentän molemmissa päissä mitä halusivat.

Gipson on tilastoinut alkukaudesta yhtä ottelua lukuun ottamatta aina tupla-tuplan. 201-senttisen ja 119-kiloisen sentterin levypallomäärä ei ole jäänyt kertaakaan alle 11:n. Gipson pelaa nyt 10 kiloa kevyempänä kuin toissa kaudella Kouvojen voittaessa Suomen mestaruuden. Tämä näkyy entistä sulavampana liikkeenä sekä hyökkäys- että puolustuskorilla. Gipsonin tärkein anti joukkueelle on tiukka puolustuspeli.

— Gipin ei tarvitse tehdä joka ilta 27 pistettä ollakseen hyvä, Kouvojen apuvalmentaja Antti Hurri kommentoi ennen ottelua.

Kouvojen johto oli suurimmillaan 21 pistettä (38—17), ja ottelu kulki kotijohdossa yli 37 minuuttia. Karhu johti matsia tasan kerran: ottelun avauskorin kohdalla.

Seitsemän minuuttia ennen loppusummeria Karhu käväisi kahdeksan pisteen päässä (68—60), kunnes Tuomas Hirvonen, James Sinclair (12/7) ja Wayne Bernard (11/3/3) iskivät lopulliset niitit.

Hirvoselle universiadeista uutta virtaa

36 minuuttia peliaikaa kellottanut takamies Tuomas Hirvonen (17/2/7syöttöä) sanoi, että ottelu oli vaikea, koska Karhu asetti kentälle erilaisen joukkueen kuin yleensä.

— Molemmissa päissä kenttää oli mismatcheja koko ajan. Otteemme löystyi johtoasemassa, mutta hyvin hoidimme oman osuutemme ja annoimme kaikkemme.

Hirvosen mukaan Kouvot muisti käyttää vahvuuksiaan ottelun vaikeilla hetkillä.

— Kun meillä oli isompia miehiä kentälle, pelasimme palloa sisään. He pystyivät tekemään sieltä koreja ja luomaan muille paikkoja. Siten avasimme lisää omaa peliämme ja saimme heittoja ulkoa. Teimme hyviä ratkaisuja koko ajan, Hirvonen summasi.

Kesällä Hirvonen, 21, edusti Suomea universiadeissa Taipeissa Taiwanissa. Eksoottinen kokemus teki hyvää Hirvoselle, joka pelaa Korisliigassa viidettä täyttä kauttaan.

— Tämän illan pelini oli sellaista, jota olen treenannutkin. Tällaista sen pitäisi olla itse asiassa koko ajan. Heiton kanssa ollut alkukaudesta pientä jäätä, mutta se on enemmän pään sisällä kuin tekniikassa. Valmentajat ovat auttaneet minua paljon, Hirvonen kiitteli Jyri Lehtosta, Antti Hurria ja Juho Kailiota.

Kouvojen Jamie Skeenin (10/1) jatko joukkueessa ratkeaa Lehtosen mukaan fysiotiimin päätöksellä.

Kaunistosta sananmukaisesti isähahmo

Ville Kaunisto sai huomionosoituksia ottelun alkuseremonioissa. Hänestä tuli eniten Korisliigan runkosarjaotteluita pelannut Kouvojen pelaaja, kun hän ohitti tilastossa Jukka Toijalan. Toijalan pelinumero 5 on jäädytetty Mansikka-ahon hallin seinälle. Kauniston ja hänen vaimonsa Aino-Kaisan perheeseen syntyi sunnuntaina poika.

Kaunisto ja Hirvonen tilastoivat Kouvoista komeimmat teholukemat: +21.

Sarja-avauksessa loukkaantunut Kouvojen Arttu Saarijärvi oli vielä Karhu-ottelusta poissa varotoimenpiteenä.

Karhun paras pisteidentekijä oli Marcus Allen (23/8), joka pelasi alle 19 minuuttia. Kotkan KTP:stä lähtöisin olevat Juho Lehtoranta (0/4) ja Joonas Lehtoranta (0/2) eivät saaneet kymmenestä pelitilanneheitostaan kuppiin yhtään. Naama nurinpäin ylösheitosta lähtien pelannut kaksikko voisi ammentaa peli-iloa ottelun jaksotauoilla yleisöä viihdyttäneiltä Kouvojen mikropojilta.

Tapio Ahlroth

Tapio Ahlroth

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.