Pioneeripuiston miehistösaunasta löytyi kosteushaitta — Asuntoa ei rakenneta, mutta sauna esitellään silti messukohteena

Kaupunki ja ostaja päätyivät purkamaan kaupan.

Katja Juurikko

Yli satavuotiaassa rakennuksessa on ollut leipomo, miehistösauna ja liinavaatepesula. Asuntoa sinne ei ole tässä vaiheessa tulossa.
Yli satavuotiaassa rakennuksessa on ollut leipomo, miehistösauna ja liinavaatepesula. Asuntoa sinne ei ole tässä vaiheessa tulossa.

Korian asuntomessualueella olevasta miehistösaunasta on löydetty kosteushaitta. Kouvolan kaupunki oli myynyt rakennuksen kouvolalaiselle Pekka Huotarille viime vuoden loppupuolella, mutta nyt kaupunki ja ostaja ovat päätyneet kaupan purkuun.

Miehistösaunaan oli tarkoitus rakentaa yksityisasunto ja harrastetila. Kosteushaitta löytyi, kun saunan rakenteita purettiin peruskorjauksen yhteydessä.

Kaupunki teettää parhaillaan selvitystyötä vahingon laadusta ja laajuudesta. Tämän valmistuttua rakennukseen tehdään korjaussuunnitelma.

Asuntomessujen projektipäällikkö Sanna Kauppi sanoo, että miehistösauna esitellään joka tapauksessa messuilla korjausrakentamisen kohteena.

— On tyypillistä, että korjausrakentamisessa tulee vastaan yllätyksiä. Tässä tilanteessa on pyrittävä kääntämään valitettava takaisku uudeksi mahdollisuudeksi. Miehistösaunassa tullaan todennäköisesti esittelemään kosteusvaurioihin ja sisäilmaongelmiin liittyviä sisältöjä, Kauppi sanoo tiedotteessa.

Kaupunki laittaa miehistösaunan uudelleen myyntiin.

Uusimmat uutiset