Ressu ja Jussi saapuvat Anjalaan — ”Meille vanhojen hittien soittaminen ei ole tervanjuontia”

Timo Korhonen

Ressu ja Jussi tuovat Anjalaan myös bändin.
Ressu ja Jussi tuovat Anjalaan myös bändin.

Ressu Redford ja Jussi Rainio esiintyvät yhtyeineen Anjalassa perjantaina.

Ressu, millainen setti Mari´s Coffeessa kuullaan?

— Soitamme molempien suurimmat hitit 1980- ja 1990-luvuilta. Meille vanhojen hittien soittaminen ei ole tervanjuontia, päinvastoin. On kiva, kun jengi on niin hyvin mukana.

— Meillä on livebändi, joka mahdollistaa luovat ratkaisut. Välillä bändisoiton voi lopettaa ja antaa yleisön laulaa. Tämä ei olisi mahdollista taustanauhojen kanssa.

Miten luonnehdit duoanne?

— Olemme bilebändi, joka soittaa omia biisejä. Jorausvimmaan vastaamme soittamalla biisejä, joissa pääsee heiluttamaan takapuolta ja tuhoamaan energiaa oikein kunnolla.

Mistä taiteilijanimesi Ressu Redford on peräisin?

— Eräs tyttö, ei kuitenkaan tyttökaverini, keksi sen joskus, en oikein tiedä mistä. Aluksi se oli muodossa Reddie Redford, mutta fanien suussa se muuttui nopeasti Ressuksi. Minusta oli kiva, että minulla kerrankin oli lempinimi. Oikeasta nimestäni (Esa) sellaista ei ole koskaan väännetty.

Milloin Bogart Company tekee paluun?

— Sitä kysytään usein, mutta mitään suunnitelmia ei ole. Jos tekisimme comebackin, sitä pitäisi harjoitella kunnolla, eikä aikaa välttämättä ole.

Suosit 80-luvulla vyölaukkua. Nyt ne ovat jälleen muotia. Omistatko sellaista nykyään?

— En omista. Pitäisikö hankkia?

Ressu ja Jussi

Ysärihitit tour, Mari’s Coffee, Anjala 19.5.

Ressu Redford (Esa Mäkelä), 55, muistetaan Bogart Companysta ja soolourastaan. Soolouran tunnetuimpia kappaleita ovat Kuka on se oikea, Kuusi kuuta & Saturnuksen renkaat, Älä mee ja Kato mitä sä teit.

Jussi Rainio (s. 1965) on 1990-luvulla vaikuttaneen Neon2-duon toinen laulaja. Neon2:n suurimpia hittejä ovat Tässä talossa, Kemiaa ja Polku.

Katariina Hakaniemi

Katariina Hakaniemi

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.