Koronaan kuollut Suomessa nyt jo 3, Kymenlaaksossa yhteensä 8 koronatapausta – Kymsote avasi verkkosivuston koronatiedotteille

Verkkosivustolla kerrotaan päivittäin Kymsoten alueen koronavirustartuntojen määrä.

Jussi Lopperi

Pohjois-Kymen sairaalaan Kuusankoskelle avattiin perjantaina infektiopäivystys. Kuvassa osaston farmaseutti Terhi Vanhalakka.
Pohjois-Kymen sairaalaan Kuusankoskelle avattiin perjantaina infektiopäivystys. Kuvassa osaston farmaseutti Terhi Vanhalakka.

Kaksi henkilöä on kuollut koronavirukseen Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin sekä Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella. Toinen kuolleista on iäkäs aikuinen, toinen riskiryhmään kuulunut keski-ikäinen henkilö.

Suomessa on nyt vahvistettu kolme koronaviruksen aiheuttamaa kuolemaa. Ensimmäisestä kuolintapauksesta kerrottiin lauantaina.

Kymenlaakson tartuntaluku kasvaa

Kymenlaaksossa on todettu keskiviikkona yksi uusi koronavirustartunta. Virusta on nyt tavattu kaikkialta maakunnasta, myös Kouvolasta.

Yhteensä tartuntoja on todettu Kymenlaaksossa kahdeksan. Ensimmäinen tartunta Kymenlaaksossa todettiin 14.3.

Todellisten tartuntojen määrä voi olla huomattavasti suurempi, 16.3. jälkeen lievästi hengitystie- ja flunssaoireisia ei ole testattu koronan osalta.

Kymenlaakson koronavirustilannetta voi nyt seurata Kymenlaakson sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän Kymsoten uudelta sivustolta.

Johtajaylilääkäri Marja-Liisa Mäntymaa kertoi Kouvolan Sanomille tiistaina, että lähiviikot näyttävät, miten eristystoimet ja rajoitukset purevat virustartuntojen määrään.

Miten toimia, jos epäilee tartuntaa?

Lue täältä lisää Kuusankoskelle avatusta infektiopäivystyksestä.Täällä ohjeet infektiopäivystykseen saapumiselle.