Marko Laville ykkönen ja kakkonen Kouvolan raveissa

Kouvolan vetisessä ravi-illassa leivottiin kaksoisvoittajat Esa Holopaisesta ja Tapio Perttusesta.

Satu Pitkänen

The Rector on selättänyt terveysmurheet ja Esa Holopainen ohjasti sen komeaan voittoon Three Dee Nodon edstä.
The Rector on selättänyt terveysmurheet ja Esa Holopainen ohjasti sen komeaan voittoon Three Dee Nodon edstä.

Kouvolan Toto4-kierroksen ensimmäisessä kohteessa Mika Forss täräytti keulaan pelisuosikki Good Dynamitella. Avaus oli räväkkä, sillä puolen kierroksen väliajaksi kellotettiin 10,5. Tämä tarjosi mahdollisuuden Tapio Perttusen luotsaamalle Anastacia Trotille, joka otti alun huomattavasti rauhallisemmin.

Viimeisessä kaarteessa Good Dynamite oli jo vaikeuksissa, ja Anastacia Trot jyräsi sen ohi loppusuoralla vakuuttavasti.

Koska suosikilla meni alku niin kovaa, olisin ollut pettynyt jos Anastacia Trot ei olisi voittanut.

— Koska suosikilla meni alku niin kovaa, olisin ollut pettynyt jos Anastacia Trot ei olisi voittanut, valmentaja Timo Korvenheimo myönsi.

Holopainen ohjasti pikkuyllätyksen

Toisessa kohteessa voittajaksi saatiin pikkuyllättäjä, kun Esa Holopainen ohjasti illan ensimmäisen voittonsa Royal Andylla. Kotiradan Marko Lavin valmentama Golden Eleven oli urhea kakkonen.

— Royal Andysta jäi hyvä kuva jo lämmityksen jälkeen. Ei olisi juoksu paremmin voinut mennä, Holopainen kehaisi.

Marko Lavin menestys vain parani seuraavassa lähdössä, kun The Rector pääsi kyttäämään matkan ajan toisessa ulkoparissa, ja täräytti lyhyellä loppusuoran kirillä ohi johtohevosten. Esa Holopainen pääsi toisessa lähdössä peräkkäin voittajaesittelyyn.

— The Rectorilla on ollut ongelmia, nyt se on ollut terve. Meillä on tallissa hyviä hevosia, mutta tämä taitaa olla niistä paras. Toivottavasti se pääsee näyttämään hyvyytensä, Marko Lavi toivoi.

Suosikki voitti toto-nelosessa

Toto-nelonen päättyi suosikkivoittoon, kun kierroksen suurin suosikki Mas Aristocrat tuli voittajana maaliin. Samalla Tapio Perttusesta tuli illan toinen kaksoisvoittaja. Toto4-rivin arvoksi tuli 368,30 euroa.

Televisiosta tuttu ravikommentaattori Tapio Hoikka matkasi Kuopiosta Kouvolaan ajamaan kahta hevosta. Kiieksen Tulen kanssa matka olikin kannattava, sillä tuloksena oli illan avauslähdön voitto. Aleksin kanssa tuloksena oli hylkäys sijalta kaksi Goody Cometin voittamassa lähdössä. Hoikka nosti hevosensa kiriin liian ahtaasta raosta ja ansaitsi hylkäyksen lisäksi kahden viikon ajokiellon.

Kotiradalle tuli menestystä myös Tiia Paavolan omistaman ja valmentaman Tuvikerin voiton myötä. Voittokamppailussa oli mukana Vinksa, joka kuitenkin sortui laukalle juuri kriittisellä hetkellä.