Kouvolan kaupungin ja VR:n tilaisuus Mäntyharjun kemikaaliturmasta veti Orilammen majan salin täyteen

Paikalla on VR:n, Rambollin, ELY-keskuksen ja Kouvolan kaupungin asiantuntijoita.

Mari Koukkula

Mäntyharjun keskustelutilaisuus pidettiin 11. toukokuuta. VR:n turvallisuusjohtaja Jari Hankala sanoi, ettei tiedetä, miksi vaunun jarrukengät pettivät. Vastaavaa ei ole tapahtunut koskaan.
Mäntyharjun keskustelutilaisuus pidettiin 11. toukokuuta. VR:n turvallisuusjohtaja Jari Hankala sanoi, ettei tiedetä, miksi vaunun jarrukengät pettivät. Vastaavaa ei ole tapahtunut koskaan.

Kouvolan kaupungin ja VR:n keskustelutilaisuus Orilammen majalla päättynyt. Majan sali oli täynnä yleisöä.

Keskustelutilaisuudessa käytiin läpi Mäntyharjun Kinnin seisakkeella tapahtunutta kemikaalionnettomuutta ja sen vaikutuksia Vuohijärven alueella.

Tilaisuudessa oli mahdollisuus kuulla asiantuntijoita sekä keskustella ja kysyä aiheesta.

Tilaisuus järjestettiin Orilammen Majalla. Paikalla oli VR:n, Rambollin, ELY-keskuksen ja Kouvolan kaupungin asiantuntijoita.

Tilaisuuden livestriimauksessa oli teknisiä ongelmia. Orilammen majan tietoliikenneyhteys ei meinaa riittää videon lähettämiseen, tuottaja Jesse Tervolin Same-Eyes oy:stä sanoi. Striimausta voi katsoa myös täältä.

Tilaisuus alkoi Kouvolan kaupungin teknisen johtajan Hannu Tyllin avaussanoilla. Hänen jälkeensä puheenvuoron sai VR:n turvallisuusjohtaja Jari Hankala.

Hankala aloitti määrittelemällä VR:n ja Liikenneviraston roolit ja vastuut.

—VR:n rooli on kuljettaa matkustajia tai rahtia omalla tai muiden omistamalla kalustolla ja vastata toiminnan turvallisuudesta. Liikennevirasto omistaa raiteet, turvalaitteet, sähkölaitteet ja niin edelleen, ja vastaa niistä. Liikennevirasto vastaa myös onnettomuuspaikan jälkiraivauksesta.

Ensimmäinen yleisökysymys koski vedenottoa Vuohijärvestä tekopohjavesilaitoksille. Kysyjä epäili veden turvallisuutta siihen käyttötarkoitukseen ja ehdotti, että vesi pitäisi ottaa Kymijoesta Voikkaan yläpuolelta.

Juttua päivitetty 18.5. kello 10.50 tilaisuuden tapahtumilla.