Arvio: The Hitman's Bodyguard tarjoaa sarkasmia ja takaa-ajoja

The Hitman's Bodyguard (Yhdysvallat, 2017). Ohjaus: Patrick Hughes. Käsikirjoitus: Tom O'Connor. Rooleissa: Ryan Reynolds, Samuel L. Jackson, Salma Hayek, Elodie Yung, Gary Oldman, Richard E. Grant, Rod Hallett. Kesto: 118 min. K16.

Tappava ase -elokuvan myötä kiteytynyt buddy-elokuvien resepti on toistettu noin miljoona kertaa, vaihtuvin lopputuloksin. Tärkein aines kokonaisuudessa on jatkuvasti nokittain olevan pääparin kemia. Tässä suhteessa The Hitman's Bodyguard pelaa varman päälle.

Ryan Reynolds ja Samuel L. Jackson ovat tunnettuja siitä, että he osaavat tehdä korneista asetelmista hupaisia vinkkaamalla silmää itseironisesti.

Michael Bryce (Ryan Reynolds) on henkivartija, joka on päätynyt todelliseen urakuoppaan. Entinen huippunimi on päätynyt lapsenvahdiksi lieroille bisnesmiehille ja asianajajille. Darius Kincaid (Samuel L. Jackson) on tunnettu kansainvälinen palkkatappaja.

Darius on tullut kuitenkin tiensä päähän. Hän on päättänyt todistaa entisiä toimenantajiaan vastaan. Michael saa tehtäväkseen kuljettaa todistaja turvaan. Kaksikolla on yhteinen historia, mutta hengissä pitäisi selvitä läpi Ison-Britannian maaseudun ja Amsterdamin.

Luvassa on paraati menevästi toteutettuja toimintakohtauksia. Harmillisesti ne häviävät monessa suhteessa nykyisille toimintaelokuvien helmille.

Takaa-ajokohtaukset ja tappelut eivät koskaan kehity aidosti vaikuttaviksi. Reynolds ja Jackson pistävät pahiksia hengiltä ja samalla huutavat toisilleen karkeuksia. Kaksikon skisma on aluksi hersyvää, mutta pidemmän päälle kulahtaa. Varsinkin elokuvan ylipitkän keston ansiosta.

Venyvä kolmas näytös tuntuu selittyvän sillä, etteivät tekijät ole oikein osanneet päättää, miten elokuvan pitäisi loppua. Siksi kaikki ideat on käytetty perätysten. Kun on jo valmistautumassa lähtemään kohti uloskäyntiä, laahaa elokuva yhä vartin verran yhdentekevää materiaalia.

Lopputulos lepää ainoastaan pääkaksikon sekä näiden naispuolisia vastakappaleita näyttelevien Salma Hayekin ja Elodie Yungin vetovoimaiseen läsnäoloon. Kaikki muu on unohdettavaa. |

Timo Alho

★★

Hyvää: Pääkaksikolla on joitakin hyviä hetkiä.

Huonoa: Unohdettava ja ylipitkä toimintaparaati.

Erityistä: Yhtä elokuvan takaa-ajokohtauksista luultiin todelliseksi, kun kännykkäkameralla kuvattu video päätyi internetiin.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.