Kouvola saa omat viinimessut — Helmikuussa Pato Areenalla on tarjolla yli 100 erilaista viiniä

Tapahtuman järjestää Gastropub Betony. Pato Areenalle odotetaan tuhatta vierasta.

Kai Skyttä

Viinimessut järjestetään ensimmäistä kertaa Pato Areenalla. Arkistokuva. 
Viinimessut järjestetään ensimmäistä kertaa Pato Areenalla. Arkistokuva. 

Helmikuun 15.—16. päivä Kuusankosken Pato Areenan täyttävät yli 40 viinitaloa kymmenestä eri maasta. Ensimmäistä kertaa järjestettävät Viinimessut tuovat Kouvolaan yli 100 erilaista viiniä. Lisäksi tapahtumassa on tarjolla suolaisia ja makeita herkkuja, cocktaileja ja musiikkia.

Tapahtuman järjestävän Gatstropub Betonyn Sanna Solkisen viinimessuista valtaosa järjestetään pääkaupunkiseudulla. Betony halusi tuoda viinimessut Kouvolaan, sillä viinien suosio on ollut kasvussa Betonyssa.

— Samat, hyvät tuotteet löytyvät nyt Kouvolankin messuilta. Kokoluokassa emme vedä vertoja Messukeskuksen tapahtumille, mutta Pato Areenalla järjestettävä tapahtuma on samaa kokoluokkaa Helsingin Vanhalla Ylioppilastalolla järjestettävien viinimessujen kanssa, Solkinen kertoo.

Solkisen mukaan idea viinimessuista on jo useamman vuoden vanha.

Solkisen mukaan tapahtuman järjestelyt viinimessujen yhteistyökumppanina toimivan viinien maahantuontiyritys Vinetumin kanssa ovat sujuneet vaivattomasti.

— Olemme jo tässä vaiheessa yllättyneet siitä, miten paljon tapahtuma on herättänyt kiinnostusta muun muassa sosiaalisessa mediassa. Tapahtumalle tuntuu olevan tilausta. Jos kahden päivän aikana tapahtumassa kävisi noin 1000 ihmistä, olisimme jo oikein tyytyväisiä.

Viinimessuille on ilmainen bussikuljetus, joka kiertää Kouvolan ja Kuusankosken kautta. Solkisen mukaan bussikuljetuksella on haluttu madaltaa messuille lähtemisen kynnystä.

— Ei tarvitse pohtia taksikuluja tai sitä, kuka vie messuille.

Tilaisuudessa järjestetään myös Master Class -viininmaistatuksia, joihin myydään erikseen liput.

Lisätietoja tapahtumasta saa osoitteesta www.viinimessut.fi.