Syyskuussa tärähtää taas, mutta nyt suomeksi esitettynä – Valkealasta oleva Sanna Solanterä on valmis Voice of Finlandin livelähetyksiin

Jakso jaksolta viihdeohjelman tuomarit vakuuttaneen Sanna Solanterän alkukesä oli hiljainen, mutta nyt on keikkarintamallakin alkanut tapahtua.

Sanna Solanterä

Sanna Solanterä nähdään syyskuun livelähetyksissä.
Sanna Solanterä nähdään syyskuun livelähetyksissä.

– Mitäs mulle, kesää vietellessä. Kevät ja kesä oli hiljaista, muusikko, laulunopettaja Sanna Solanterä, 33, vastaa kuulumisia kysyttäessä.

Viihdeohjelma The Voice of Finlandissa ensiesiintymisestään lähtien vakuuttaneen Sanna Solanterän ja muiden keväällä ohjelman live-lähetyksiin valittujen tien katkaisi koronaepidemia. Keväälle suunnitellut ohjelman livekonsertit, semifinaali ja finaali jäivät näkemättä. Ne pidetään näillä näkymin syyskuussa.

Alkukesän aikana Valkealasta Oravalasta lähtöisin olevalla Solanterällä ei ole juurikaan ollut keikkoja. Nyt hän kertoo esiintymisiä alkaneen taas kertyä. Solanterä esittää cover-musiikkia Nutshell-nimisen duon kanssa. Viime vuoden lopussa hän liittyi progressiivista metallia esittävän Fireproven vokalistiksi.

Livekaikka ja sooloura

Solanterä ei jäänyt keväällä pyörittelemään peukaloitaan VOF:n livekeikkojen peruuntumisen jälkeen. Raskasta metallia mielellään esittävän Solanterän remmiin lähtivät Oceanhoarsesta, Omnium Gatherumista ja Kilpi-yhtyeestä tutut soittajat hänen kanssaan online-konserttiin. Puoliakustinen livelähetys esitettiin heinäkuun 4. päivänä.

– Se toi mukavasti tekemistä kevääseen.

Sooloesityksissä taiteilijanimenä S O L A hän esitti keikalla The Voice of Finlandissa pankin räjäyttäneiden heviklassikoiden lisäksi ensimmäistä kertaa omaa tuotantoaan.

– Tarkoitus on julkaista omaa musiikkia jatkossa. Siihen suuntaan pyrin myös ohjelman avulla, että joku kiinnostuisi musiikkiani julkaisemaan.

Hänen oma musiikkinsa on sekin raskasta rokkia, mutta grungevaikutteilla.

Saku Tiainen

Oravalasta lähtöisin oleva Sanna Solanterä vakuutti kerta kerran jälkeen tuomariston.
Oravalasta lähtöisin oleva Sanna Solanterä vakuutti kerta kerran jälkeen tuomariston.

Raskasta metallia suomeksi laulettuna

Se on raskasta musiikkia ja suomeksi esitettynä eli sen verran poikkeaa linjasta. — Sanna Solanterä

Koronan toinen aalto voi vielä pyyhkäistä Voice Of Finlandin live-lähetykset ja finaalinkin mennessään. Solanterä toivoo kuitenkin hartaasti, että live-lähetykset vihdoinkin toteutuisivat. Hän ehti kevättalvella harjoitella valmiiksi esittämänsä kappaleen. Kappaleen nimeä hän ei voi paljastaa.

– Se on raskasta musiikkia ja suomeksi esitettynä eli sen verran poikkeaa aiemmasta linjasta.

Viihdeohjelman nauhoitetut lähetykset kuvattiin tammikuussa. Tuolloin Solanterä sai neuvoa Toni Wirtasen ja Sipe Santapukin joukkueessa myös laulunopettajalta ja koreografilta.

– Heiltä kaikilta sain hyviä vinkkejä tulkitsemiseen ja esiintymiseen.

Laulajien eteen töitä tekevät myös stailaajat. Alkujaksoissa esiintyjillä oli yllään omat vaatteet. Livelähetyksiin laulajat pukee tuotantoyhtiö. Rimssumekkoja Solanterän ylle ei ole tarjottu.

– Yleensä myös meikkaan itse. Esiintymisiin on tarjottu rockhenkisempiä asuja.

Saku Tiainen

Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen ovat pitäneet koronan aikana yhteyttä tiiminsä laulajaan kuulumisia kysymällä.
Sipe Santapukki ja Toni Wirtanen ovat pitäneet koronan aikana yhteyttä tiiminsä laulajaan kuulumisia kysymällä.

Ennen syyskuun lähetyksiä Solanterällä edessään pari keikkaa ja kesänviettoa. Kouvolassa hän kävi sukuloimassa viimeksi pari viikkoa sitten.

Ennen lähetyksiä hän aikoo harjoitella esittämäänsä kappaletta.

– En ota liikaa stressiä.

Elokuun lopussa finalistit astuvat lehdistön eteen.

Kouvolaan asti artistin keikat eivät ole kesällä ulottuneet, mutta Solanterä toivoo pääsevänsä viimeistään loppusyksystä esiintymään myös kotikaupunkiinsa.

Voice of Finland

Voice of Finlandin livelähetykset oli määrä lähettää keväällä. Koronaepidemian takia ne kuitenkin peruttiin.

Syksyn loppukilpailun lähetysajat ovat:

Torstai 10.9. Live 1

Perjantai 11.9. Live 2

Perjantai 18.9. Semifinaali

Perjantai 25.9. Finaali

Tuomareina ovat tänä vuonna Juha Tapio ja Sipe Santapukki. Lisäksi tähtivalmentajina Anna Puu, Redrama ja Toni Wirtanen.

Sanna Solanterä

Sanna Solanterä muutti Kouvolasta Kotkaan ja valmistui Kotkan konservatoriosta pop-jazz-laulajaksi ja Jyväskylän ammattikorkeakoulusta pop-jazz-laulupedagogiksi.

Solanterä on työskennellyt muusikkona ja laulajana jo 12 vuotta, ja laulunopettajanakin kuutisen vuotta.

Tätä nykyä hän asuu Turussa.

Kotiseutu vetää puoleensa edelleen, sillä Solanterä käy Kouvolassa tapaamassa perhettä ja ystäviä sekä keikkailemassa.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut