Kouvolan liikunta- ja kulttuuripalvelut aikaistaa lomautuksia: ensimmäiset lomautukset alkavat kolmen viikon kuluttua

Lomautuksia aikaistetaan talouden ja toiminnan näkökulmasta.

Katja Juurikko

Kouvolan kaupunki aikaistaa liikunta- ja kulttuuripalvelujen lomautuksia.
Kouvolan kaupunki aikaistaa liikunta- ja kulttuuripalvelujen lomautuksia.

Kouvolan kaupunki aikaistaa liikunta- ja kulttuuripalvelujen lomautuksia koronavirustilanteen vuoksi. Lomautuksia suunniteltiin aiemmin kesälle, mutta nyt henkilöstön lomautukset alkavat jo huhtikuussa.

– On talouden ja toiminnan näkökulmasta järkevää aikaistaa lomautuksia palvelujen sulkuajan yhteyteen, jolloin työtehtävät ovat vähentyneet. Lomautukset alkavat liikunta- ja kulttuuripalveluissa 14. huhtikuuta alkaen porrastetusti, Kouvolan kaupungin liikunta- ja kulttuurijohtaja Vesa Toikka sanoo kaupungin julkaisemassa tiedotteessa.

Palvelut kiinni useita viikkoja

Useimmat liikunnan ja kulttuurin palvelut ovat kiinni vielä kolmisen viikkoa tai pidempään. Lomautuksia aikaistamalla kuntalaisille voidaan tuottaa kesäaikaan palveluja samoin kuin aiempinakin kesinä.

Kaupunginhallitus päätti jo joulukuussa lomauttaa kaupungin henkilöstöä vuoden 2020 aikana kolmeksi viikoksi taloudellisista syistä johtuen.

Koronavirusepidemian ja maan hallituksen toteamien poikkeusolojen vuoksi suunnitelmat aikaistuivat.

Myös kirjastojen lomautukset alkavat huhtikuussa

Liikunnan ja kulttuurin palvelut suljettiin Kouvolassa 18. maaliskuuta. Ainoastaan joitain sähköisiä palveluja on saatavilla.

Jo aiemmin Kouvolan kaupunki on perunut kaikki järjestämänsä kulttuurin, kirjaston ja museoiden tapahtumat toukokuun loppuun. Kirjastot ja museot on suljettu valmiuslain päätöksellä.

Kulttuurikasvatuksen ja tapahtumatuotannon lomautukset ajoittuivat touko-kesäkuulle. Alkukesän kulttuuritarjonta supistuu tämän vuoksi.

Kirjastopalveluissa lomautukset osuvat huhtikuun puolivälistä alkaen toukokuun loppuun. Kirjastoissa lomautukset vaikeuttavat poikkeusolojen kirjastopalvelujen toteuttamista. Tällaisia palveluja ovat esimerkiksi etäopetuksen tukemiseen tähtäävät palvelut.

Poikilo-museoissa tavoitteena on avata näyttelyt yleisölle suunnitellusti heti, kun mahdollista.

Liikuntapalveluiden kesän lomautukset alkavat 28. huhtikuuta. Lomautukset porrastetaan, jotta kevään kausihuollot saadaan tehtyä.

– Koronavirustilanteen vuoksi osa toimintoja siirretään toteutettavaksi mahdollisuuksien mukaan verkkoon ja niistä tiedotetaan erikseen, liikuntakoordinaattori Marika Peltonen Kouvolan kaupungilta kommentoi.