Kouvolan päihdehuollon avopalvelut A-Klinikalta lääkärien perustamalle Addiktumille

Jussi Lopperi

Kouvolan A-Klinikan tiloja vuonna 2016.
Kouvolan A-Klinikan tiloja vuonna 2016.

Kouvolan kaupungin tarjoamat päihdehuollon avopalvelut siirtyvät maaliskuussa A-Klinikalta Addiktum oy:n tuotettaviksi. Avopalveluihin kuuluvat muun muassa päihdetyöntekijän ja lääkärin vastaanotot, avokuntoutus, terveysneuvonta ja korvaushoito. Addiktum voitti kilpailutuksen palvelujen tuottamisesta.

Asiakkaille kerrotaan muutoksesta heidän seuraavalla A-Klinikkakäynnillään. Asiointi ohjataan asteittain Addiktumille 12.3. alkaen, ja A-Klinikka tuottaa kaupungin palveluita huhtikuun loppuun asti. A-Klinikka vastaa jatkossa selviämisasematoiminnasta ja laitosvieroituksesta.

Addiktum on päihdelääkäreiden perustama yritys. Sen Kouvolan toimipisteessä tulee toimitusjohtaja Antti Mikkosen arvion mukaan työskentelemään 15 henkilöä. Palveluvalikoima sisältää kaikki päihdehoidon avopalvelut, kuten alkoholiriippuvuuden hoidon, lääkevieroitukset ja lääkeriippuvuuden hoidon, opioidikorvaushoidon ja huumeriippuvuuden hoidon.

Hoito alkaa päihdetyöntekijän suorittamalla kartoituksella. Asiakas ohjataan lääkärin vastaanotolle pääsääntöisesti hoitajan arvioinnin perusteella. Hoitoon voi hakeutua varaamalla ajan päihdetyöntekijälle puhelimitse tai netissä tai hakeutumalla suoraan päihdepäivystykseen. Addiktumin klinikka sijaitsee Kouvolan keskustassa osoitteessa Kouvolankatu 22.

Luetuimmat