Saunominen, pesäpallo, kalakukko... — Perinteisille suomalaisille asioille haetaan elävän perinnön tunnustusta

Opetus- ja kulttuuriministeriö on nimennyt luetteloon 52 kohdetta kuten kynttilöiden vienti hautausmaalle jouluaattona, Jukolan viesti ja Laihian nuukuus.

Jussi Lopperi

Pesäpallo halutaan Elävän perinnön kansalliseen luetteloon.

Oletko pelannut skruuvia? Skruuvi on korttipeli, jota on haettu Elävän perinnön kansalliseen luetteloon.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on nimennyt 52 kohdetta luetteloon, kertoo museoviraston tiedote.

Kansallisessa luettelossa on mukana monelaisia perinteitä kuten kynttilöiden vieminen hautausmaalle jouluaattona, räsymaton kudonta ja lavatanssit.

Saunominen, pesäpallo, kalakukko ja jokamiehenoikeudet ovat myös listalla, kuten virpominen, työväen vappu ja Laihian nuukuus. Myös Jukolan viesti ja suomalainen tango ovat päässeet luetteloon.

Katso koko luettelo tästä linkistä.

Ehdotuksia Unescon luetteloihin

Elävän perinnön kansallinen luettelo pohjautuu kymmenien eri toimijatahojen tekemiin hakemuksiin, joita Museovirasto ja aineettoman kulttuuriperinnön asiantuntijaryhmä arvioivat.

Kansallisesta luettelosta on mahdollista tehdä ehdotuksia Unescon kansainvälisiin aineettoman kulttuuriperinnön luetteloihin. Kansallisia ehdotuksia voi tehdä yhden vuodessa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat