Pakkanen: Sote-sopu löydettävä ilman sähköä

Kouvolan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jari Larikka sanoo, että Kouvola ei neuvottele soten ja Kymenlaakson Sähkön osakkeiden kaupan kytkemisestä toisiinsa.

Kotkan kaupunginjohtaja Henry Lindelöf katsoo, että energiasopu Kymenlaaksossa voisi helpottaa sote-palveluista käytäviä neuvotteluja.

— Tällaisista asioista ei voida keskustella. En odottanut, että Kotkan kaupunginjohtaja alentuisi näin typerään asiaan ja esittäisi tällaista julkisesti, Larikka sanoo.

Hän tulkitsee Lindelöfin avausta siten, että Kouvolan pitäisi maksaa kymmenien miljoonien kynnysraha yhteispäivystyksen säilymisestä.

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Harri Helminen (sd.) sanoo, että Lindelöfin avauksesta tuli ”koplaamisen maku”.

— Jo kevään aikana vapaamuotoisissa keskusteluissa kotkalaisten poliitikkojen kanssa olemme törmänneet tähän. Olen kehottanut, että näitä asioita ei koplattaisi.

Kansanedustaja Markku Pakkanen (kesk.) on sote-kiistassa korostanut johdonmukaisesti sopimuksen löytämistä neuvotteluissa.

— Sote-sopu on löydettävä ilman sähköä. Ei tällainen asioiden kytkeminen ja kaupankäynti ole tätä päivää.

Janne Rönkkö

Janne Rönkkö

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet