Päivähoito on keskitetty Iitissä koronavirustilanteen takia Metsämyyrän ja Nuppulan päiväkoteihin, lähiopetusta järjestetään Kausalan koulussa

Vuolenkosken ja Haapakimolan koulut toimivat etäopetuksessa. Kirjasto on kiinni, mutta lainat voi palauttaa palautusluukusta.

Marleena Liikkanen

Päivähoito on keskitetty Iitissä kahteen yksikköön, koska koronavirustilanteen takia hoidossa olevien lasten määrä on laskenut merkittävästi. Kuvituskuva.
Päivähoito on keskitetty Iitissä kahteen yksikköön, koska koronavirustilanteen takia hoidossa olevien lasten määrä on laskenut merkittävästi. Kuvituskuva.

Koronavirustilanne on muuttanut palveluita toistaiseksi Iitissä. Kunnan mukaan päivähoidossa olevien lasten määrä on vähentynyt merkittävästi, joten hoito on keskitetty Metsämyyrän päiväkotiin Kausalassa ja Nuppulan päiväkotiin Vuolenkoskella.

Vanhempien oikeutta tuoda lapsia hoitoon ei ole rajoitettu. Suositus kuitenkin on, että lapset hoidetaan kotona, jos se on mahdollista.

Esiopetus ja esiopetuksen kuljetukset toimivat toistaiseksi. Vanhemmille on lähetetty kysely esiopetuksen tarpeesta. Kuljetuksia sopeutetaan vastaamaan tarvetta.

Vuolenkosken ja Haapakimolan koulut toimivat etäopetuksessa. Kausalan koulussa järjestetään erityisen tuen lähiopetus ja lähiopetus niille 1.–3. luokkien oppilaille, joiden vanhemmat kuuluvat yhteiskunnan toiminnan kannalta kriittisten alojen henkilöstöön. Koulukuljetukset järjestetään tarvittaessa.

Käytössä olevien tilojen siivousta tehostetaan.

Toimenpiteet pohjautuvat hallituksen linjauksiin koronavirusepidemian aiheuttamassa poikkeustilanteessa. Linjaukset ovat voimassa 13.4. saakka.

Asiakkaita palvellaan puhelimitse

Kirjasto-, kulttuuri- ja vapaa-aikapalvelujen kaikki toimipisteet on suljettu ja toiminnot keskeytetty. Kirjat voi palauttaa kirjaston palautusluukusta. Muutoin laina-aikoja ja varausten noutoaikoja jatketaan yli sulkuajan. Kirjaston neuvonta toimii toistaiseksi puhelimitse maanantaista perjantaihin kello 9–15 numerossa 040 483 3800.

Kuntosali- ja avantouintivuosikorttien voimassaoloa puolestaan jatketaan sulkuaikaa vastaavalla ajalla.

Asiakaspalvelut ja kunnanviraston tilat pidetään suljettuina. Asiakkaita palvellaan pääosin puhelimitse, koska valtaosa henkilöstöstä on etätyössä.

Puhelinvaihde on auki arkisin kello 9–15. Numero on 020 615 9600

Normaalia asioiden valmistelua jatketaan kunnassa tavanomaiseen tapaan mutta etätyöskentelynä. Koronaan varautumiseen liittyvät tehtävät viivästyttävät muiden ei-kiireellisten asioiden käsittelyä

Toimielimien kokouksien järjestämisestä tiedotetaan myöhemmin tarkemmin. Seminaarit ja iltakoulut on peruttu.

Poikkeustapauksissa – jos asian hoito sitä ehdottomasti vaatii – asiakkaita voidaan ottaa vastaan ajanvarausperiaatteella.

Rakennusvalvonta hoitaa välttämättömät asiakaskäynnit

Maaseututoimisto palvelee puhelimitse ajanvarauksella, jos tapaamiselle on tarve. Yhteyttä voi ottaa numeroon 044 781 3711.

Varikko on suljettu asiakaspalvelun osalta. Kunnossapitotehtävät pyörivät normaalisti.

Rakennusvalvonta ja mittaustoimi työskentelevät etänä, mutta välttämättömät asiakaskäynnit toteutetaan.

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän (PHHYKY) verkkosivuilla julkaistaan joka päivä kello 12:een mennessä tilannekuva, jossa kerrotaan perusviestin lisäksi merkittävimmät muutokset sosiaali- ja terveydenhuollon toimintaan.

Kunnan palveluita koskevista muutoksista on lisää tietoa Iitin verkkosivuilla.