Vuoden 2017 kymenlaaksolainen kylä on valittu — Ummeljoki nappasi voiton

Lukas Pearsall

Vuoden 2017 kymenlaaksolainen kylä on valittu — Ummeljoki nappasi voiton

Vuoden 2017 valinnat vuoden kylästä, kylätoiminnan tiennäyttäjästä ja maaseututoimijasta on valittu.

Vuoden kymenlaaksolaiseksi kyläksi valittiin Ummeljoki Kouvolassa. Ummeljoella on talkoolaisten voimin saata vaikutettua positiivisesti asukasviihtyisyyteen yhteisten siivoustalkoiden ja liikuntapaikkojen rakentamisen kautta.

Ummeljoen kyläyhdistys on järjestänyt vuosittain kyläläisille muutaman ilmaistapahtuman. Tällä hetkellä Ummeljoella kerätään tietoja kylän historiikkia varten.

Vuoden kymenlaaksolainen maaseututoimija on Vuolenkoskelle Iittiin muuttanut yrittäjä Jukka Kemppinen. Kemppinen on ollut aktiivinen yhdistys- ja järjestötoimija.

Miehikkäläläinen Leila Tylli valittiin vuoden kylätoiminnan tiennäyttäjäksi. Tylli on toiminut Voimistelu- ja urheiluseura Kilpi ry:n puheenjohtajana vuodesta 2006.

Kymenlaakson maakuntahallitus vahvisti valinnat tänään aamulla pidetyssä kokouksessaan.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet