Konkurssien määrä putosi alkuvuonna puoleen Kouvolassa

Lukas Pearsall

Konkurssien määrä on Suomessa ollut alkuvuonna poikkeuksellisen pieni.

Kouvolassa pantiin tammi—maaliskuussa vireille kuusi konkurssia. Yrityksissä työskenteli yhteensä 35 henkilöä.

Konkurssien määrä väheni selvästi vuoden 2016 vastaavasta ajanjaksosta, jolloin konkursseja pantiin vireille yksitoista. Ne koskivat yhteensä 108 työntekijää.

Suunta on sama koko maassa. Tammi—maaliskuussa vireille pantiin Tilastokeskuksen mukaan 447 konkurssia, mikä on 250 konkurssia eli 35,9 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Konkurssien määrä on poikkeuksellisen pieni. Lukumääräisesti eniten ne vähenivät rakennusalalla ja muiden palveluiden päätoimialalla, joka sisältää muun muassa kiinteistöalan toiminnan, terveys- ja sosiaalipalvelut sekä koulutuspalvelut.

Vireille pannuilla konkursseilla tarkoitetaan kalenterivuoden aikana konkurssiin haettuja yrityksiä, yhteisöjä tai luonnollisia henkilöitä. Vireilletulo ei läheskään aina merkitse konkurssiin menemistä. Konkurssi oikeudenkäyntinä on mutkikas prosessi, joka voi jäädä eri vaiheissa kesken.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.