Ekovillan tuotantohallin tulipalo on sammutettu – Palo syttyi 25 metriä pitkässä selluvillauunissa: Katso video sammutustöistä

Palon alkuvaiheessa tulipalo oli levinnyt myös poistokanaviin, jonka takia savunmuodostusta oli myös rakennuksen katolla.

Marjo Latvanen

Ekovillan tuotantotiloissa paloi Kouvolassa.
Ekovillan tuotantotiloissa paloi Kouvolassa.

Kuusankoskella Katajaharjuntiellä Ekovilla oy:n yli 2 000 neliön tuotantohallissa syttyi tulipalo selluvillauunissa, Kymenlaakson pelastuslaitos tiedottaa.

Mistään pienestä uunista ei ole kyse, sillä selluvillauuni on 25 metriä pitkä ja muutaman metrin korkea sekä leveä. Pelastuslaitoksen mukaan uuni oli karannut liian kuumaksi ja selluvillaa syttyi palamaan väärässä paikassa.

Pelastuslaitos sai rajattua tulipalon prosessitilaan. Selluvillauunissa oli runsaasti palanutta raaka-ainetta, jonka jälkisammutustyöt työllistivät pelastuslaitosta.

Tuotantotiloissa oli myös savua, jota pelastuslaitos tuuletti savunpoistopuhaltimien ja -luukkujen avulla.

Palon alkuvaiheessa tulipalo oli levinnyt myös poistokanaviin, jonka takia savunmuodostusta oli myös rakennuksen katolla.

Ensihoito on tarkistanut viisi tuotantohenkilökuntaan kuuluvaa savulle altistunutta henkilöä. Pelastuslaitoksen mukaan henkilövahinkoja ei syntynyt.

Pelastuslaitos sai omalta osaltaan sammutusoperaation valmiiksi kymmenen jälkeen, jolloin tuotantohalli jätettiin henkilökunnan vastuulle.

Pelastuslaitos sai hälytyksen keskisuuresta rakennuspalosta kello 19.47.

Matias Sundqvist lähti Katajaharjussa sijaitsevasta Puuilosta katsomaan Ekovillan tulipaloa. Hänen saapuessaan paikalle rakennuksesta löi liekkejä, jotka Sundqvist tallensi oheiselle videolle. Hänen mukaansa pelastuslaitos sai palon nopeasti hallintaansa.

Lukijan video

Lisätty video kello 21.14 ja päivitetty juttua lisätiedoilla kello 21.44 ja 22.18.

Uusimmat uutiset