Adventin aika julistetaan alkaneeksi Kouvolan Museokorttelin perinteisessä joulutapahtumassa

Ulla Korjala

Adventtijulistus luetaan usealla kielellä Radiomuseon parvekkeelta.
Adventtijulistus luetaan usealla kielellä Radiomuseon parvekkeelta.

Kouvolan Museokorttelissa järjestetään sunnuntaina perinteinen joulutapahtuma, joka on kuulunut joulunalusajan ohjelmaan jo yli 20 vuoden ajan.

Puotien ovet avautuvat ja myynti alkaa kadunvarsikojuissa kello 11. Keskipäivällä Radiomuseon parvekkeelta julistetaan adventin aika alkaneeksi. Julistus luetaan usealla kielellä. Tilaisuudessa esiintyy Kaunisnurmen koulun musiikkiluokkalaisia ja Satubaletti Pikkuballerinan tanssijoita.

Joulutapahtuma jatkuu kello 17:ään asti. Joulupukki kiertää alueella kello 12–15 jakaen pieniä yllätyksiä.

Partiotalon pihalla myydään riisipuuroa ja muuta syötävää sekä partiolaisten adventtikalentereita. Pikkupuoti Ainon pihalla on sukkakioski ja Vihreässä talossa Marika Mustasillan ikkunanäyttely. Toisessa ikkunassa on Jenni-Doulan synnytystaidenäyttely.

Studio Ullakossa on pop up -myymälä ja käsityöläisiä myymässä tuotteitaan. Onnenkukon joulutuvasta löytyy useiden taiteilijoiden kortteja, tonttuja ja kynttilöitä.

Varuskuntakadun varrella ja talojen pihoissa on käsityöläisiä myymässä herkkuja ja joulutuotteita. Kadulla on myös heijastinpuu, johon voi tuoda roikkumaan ylimääräisiä heijastimia tai ottaa heijastimen omaan käyttöönsä.

Järjestäjät kehottavat joulutapahtumaan tulevia muistamaan turvavälit, huolehtimaan hygieniasta ja käyttämään kasvomaskeja.