KooKoon liigajoukkueessa koronavirustartunta – Kymenlaaksossa kuusi uutta tartuntaa

KooKoon U20-joukkueessa on nyt kymmenen varmistettua koronatartuntaa.

Lehtikuva/Emmi Korhonen

Kuvituskuva.
Kuvituskuva.

KooKoossa on todettu kaksi uutta koronavirustartuntaa. KooKoon tiedotteen mukaan Liiga-joukkueessa on todettu yksi koronavirustartunta ja U20-joukkueessa yksi uusi tartunta.

KooKoon Liiga-joukkueen tulokset varmistuivat perjantaina 17. syyskuuta. Maanantaina 14. syyskuuta tehdyistä testeistä löytyi yksi koronavirustartunta. Liiga-joukkueen koronavirusta sairastava pelaaja on määrätty terveysviranomaisten mukaan eristykseen, joka jatkuu terveysviranomaisten erikseen määräämään ajankohtaan asti.

Kaikki Liiga-joukkueen pelaajat ovat olleet karanteeninomaisissa olosuhteissa, eivätkä ole altistaneet joukkueen ulkopuolisia henkilöitä koronavirukselle. Muun joukkueen osalta karanteeninomaiset olosuhteet päättyvät 22. syyskuuta.

KooKoon alle 20-vuotiaiden joukkueen koronavirustartuntamäärä nousi yhteensä kymmeneen tartuntaan.

KooKoo tiedotti aiemmin negatiivisen testituloksen saaneiden pelaajien uusintatesteistä, koska kyseisillä pelaajilla oli ilmennyt oireita. Uusi tartunta löytyi jälkimmäisen koronavirustestin kautta.

Viime viikolla KooKoo tiedotti yhteensä viiden pelaajan ja yhden ottelutapahtuman toimihenkilön tartunnasta ja aiemmin kuluvalla viikolla kolmesta uudesta tartunnasta. Tartunnan saaneet henkilöt on määrätty terveysviranomaisten toimesta eristykseen.

Alle 20-vuotiaiden joukkueen virukselle altistuneet henkilöt jatkavat terveysviranomaisten määräämässä karanteenissa, joka päättyy viranomaisten erikseen määrittämänä ajankohtana.

Kymsoten alueella on todettu yhteensä 80 koronavirustartuntaa. Keskiviikon jälkeen Kymsoten alueella on todettu kuusi uutta tartuntaa.

Sairaalahoidossa ei ole koronaviruspotilaita, Kymsote tiedotti perjantaina.

Koko Suomessa on todettu 59 uutta koronatartuntaa, ilmoittaa Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. THL:n koronakartan mukaan Kouvolassa on 36, Kotkassa 26 ja Haminassa 8 varmistettua tartuntaa. THL ei ilmoita tartuntoja kunnista, joissa niitä on alle viisi.