Joulurauhaa ja -tunnelmaa lähtee nyt Kouvolan kyliltä etänä – Anjalassa voi kulkea jouluisella tarinapolulla ja bongata tonttuja, Sippolan joulukalenteri on netissä

Korona peruutti Ankkapurhan perinteisen joulurauhan julistuksen lapsille ja nuorille. Sekin löytyy netistä.

Lukas Pearsall

Joulupukki joutuu istumaan kylien kohtaamispaikoilla yksikseen, koska vuotuiset joulutapahtumat on peruttu. Arkistokuva on Kettumäen joulumaasta Kuusankoskelta.
Joulupukki joutuu istumaan kylien kohtaamispaikoilla yksikseen, koska vuotuiset joulutapahtumat on peruttu. Arkistokuva on Kettumäen joulumaasta Kuusankoskelta.

Koronaviruksen leviämisvaihe on peruuttanut paljon perinteisiä joulutapahtumia eri puolilla Kouvolaa. Esimerkiksi Jaalassa vuotuinen joulupolku on peruttu. Kylillä tapahtumien peruuntumisiin on reagoitu nopeasti kehittelemällä turvallisia tapoja virittää joulutunnelmaa.

Sippukylät-yhdistyksen kokoaman joulukalenterin ensimmäisen luukun takaa bongataan tonttuja Sippolan maisemissa. Ykköslukussa katsojan tehtävänä on laskea tonttujen määrä videolta. Hallitseva Sippolan 20. Vonteeni Jorma Mustonen matkusti joulupukin pajakylään Korvatunturille asti esittämään oman joulutervehdyksensä sippolalaisille. Joulukalenterin toisen luukun takaa löytyy Mustosen joulutervehdys.

Nuorisokeskus Anjala on julistanut perinteisesti Ankkapurhan mailta joulurauhan alkavaksi lapsille ja nuorille. Kaksi viikkoa sitten joulurauha julistettiin netissä videolla koronarajoitusten takia. Nuorisokeskus Anjala on antanut vuosittain julistusvuoron jollekin lasten ja nuorten hyvinvoinnin hyväksi työtä tekevälle taholle. Tänä vuonna tehtävän sai Kouvolan Teatteri. Kouvolan Teatterin joulurauhan julistus nuorille löytyy täältä. Teemana tänäkin vuonna on se, että jokaisella lapsella on oikeus joulurauhaan.

Anjalassa seikkailee tänä vuonna myös kartanon tonttu. Sen mukana kartanon pihapiirissä pääsee etsimään kadonnutta joulutunnelmaa Joulun salaisuus -mobiilireitin avulla. Tarinapolun pituus on muutamia satoja metrejä. Puhelimeen ladattava sovellus on ilmainen. Sovellus näyttää käyttäjän sijainnin ja reitit kartalla. Reittiä kuljettaessa voi samalla bongata kartanon päärakennuksen ikkunoissa kurkkivia tonttuja ja laskea ne yhteen.

Uusimmat uutiset