Tamperelaisia kanansiipiä saa pian Myllykoskelta — huoltoasema palkkaa aluksi 6—7 työntekijää

Katja Juurikko

Rami Suominen avaa Mylsänportin toukokuun lopussa tai kesäkuun alussa riippuen miten huoltoaseman muutostyöt etenevät.
Rami Suominen avaa Mylsänportin toukokuun lopussa tai kesäkuun alussa riippuen miten huoltoaseman muutostyöt etenevät.

Harjavallasta kotoisin oleva Rami Suominen avaa huoltoaseman Myllykoskelle. Nesteen kylmäaseman pihalla olevat rakennukset valtatie 15:n varrella ovat olleet tyhjillään viitisen vuotta.

— Uskon vielä perinteisiin huoltoasemiin, siksi haluan aloittaa sellaisen yrittäjänä.

Suomisen mukaan itsenäisen huoltoaseman valttina on hyvä palvelu ja lähiruoka. Hän aikookin hyödyntää yrityksensä ruoissa paikallisia yrityksiä niin paljon kuin mahdollista.

Huoltoaseman tarjonta tulee olemaan monipuolinen. Tarjolla tulee olemaan aamupalaa, lounasta sekä ilta-aikaan muun muassa makkaraperunoita ja kanansiipiä.

— Tampereella on mustan makkaran lisäksi toinenkin perinneruoka, ja se on kanansiivet. Haluan tuoda tamperelaiset kanansiivet myös Kouvolaan.

20 vuotta Tampereen seudulla asunut Suominen muuttaa Ylöjärveltä Myllykoskelle.

Yritykseen on suunnitteilla pienimuotoinen kauppa, lähiruokatori, majoituspalvelu ja itsepalveluautohalli, jossa voi käydä vaihtamassa esimerkiksi autoon renkaat.

— Valtatie 15:llä on vilkas rekkaliikenne. Rahtareille tulee yläkertaan taukotila ja saunamahdollisuus. Majoituksestakin on jo kyselty,milloin otetaan varauksia vastaan.

Suomisella on tavoitteena saada huoltoasema auki toukokuun viimeiseksi viikonlopuksi. Avaaminen voi kuitenkin venyä kesäkuun puolelle, sillä muutostyöt ovat vielä kesken. Suomisen isona haasteena yrityksen perustamisessa on ollut verkostojen luominen.

— Kun en ole paikkakunnalta kotoisin, putkimiehiä ja kirvesmiehiä on saanut etsiä, mutta kaikki ammattilaiset olen löytänyt.

Suominen palkkaa aluksi 6—7 työntekijää, mutta toiminnan vakiinnuttua työntekijöitä palkataan tarpeen mukaan lisää.

Suominen on ollut aikanaan Esso Oy:llä töissä. Silloin unelma omasta yrityksestä jäi kytemään. Suomista harmittaa, että ketjut ovat tappaneet pienet huoltoasemat. Hän uskoo, että aika on kypsä ja kysyntää riittää muillekin toimijoille.

Tuore yrittäjä kävi jo muutama vuosi sitten kurkkimassa kiinteistön sisälle, mutta viime joulukuussa idea huoltoaseman avaamisesta sai kunnolla tuulta alleen. Suominen osti kiinteistön Keskolta, mutta Neste jatkaa samalla tontilla ja yritykset aikovat tehdä yhteistyötä.

— Uskon, että moni tankkaajista pysähtyisi myös kahville tai syömään, jos mahdollisuus olisi.

Paikalliset asukkaat ovat jo käyneet kolkuttelemassa Mylsänportin ovilla kyselemässä, koska huoltoasema avataan.

— Kaikilla alueen ihmisillä tuntuu olevan jonkinlainen side tähän paikkaan, joten toivotaan, että he löytävät tänne.

Juttua muokattu kello 9.51. Kuvatekstistä korjattu haastatellun sukunimi.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.