Keltakankaalla raju hirvikolari tiistai-iltana: Hirvi paiskautui auton tuulilasille, kaksi ihmistä loukkaantui

Myös takaa tullut henkilöauto osui hirveen.

Lukas Pearsall

Kaksi ihmistä loukkaantui hirvikolarissa Keltakankaalla tiistaina illalla.
Kaksi ihmistä loukkaantui hirvikolarissa Keltakankaalla tiistaina illalla.

Kaksi henkilöä loukkaantui hirvikolarissa Keltakankaalla Kotkan valtatiellä tiistaina. Onnettomuus tapahtui illalla puoli kahdeksan aikaan 15-tiellä noin 500 metriä Keltakankaan ABC-liikenneasemalta Kotkaan päin.

Hirvi juoksi suoraan henkilöauton eteen ja lennähti auton konepellin kautta auton tuulilasille, joka rikkoutui törmäyksen voimasta. Tämän jälkeen hirvi kiepsahti auton päältä maantielle.

Hirveen törmänneen henkilöauton takana ajoi toinen auto, joka myös törmäsi hirveen. Taaempaa tulleessa autossa ei ollut kuljettajan lisäksi muita henkilöitä.

Hätäkeskus sai tiedon onnettomuudesta kello 19.32. Paikalle lähetettiin Kymenlaakson pelastuslaitoksen yksiköitä, kolme ambulanssia ja kaksi poliisipartiota.

Ensimmäisessä autossa olleet vietiin ambulanssilla sairaalaan, koska he olivat loukanneet kasvojaan rikkoutuneesta auton tuulilasista.

Päivystävä palomestari Saku Tauriainen Kymenlaakson pelastuslaitokselta sanoo, että tämänkaltaiset hirvikolarit ovat vaarallisia.

– Hirvellä on korkeat jalat, kun taas autot ovat matalia. Kun hirvi osuu autoon, painopiste ruhosta on ylhäällä, jolloin hirvi paiskautuu tuulilasiin. Tässä tapauksessa tuulilasi rikkoutui pahasti.

Törmäyksessä loukkaantunut auton kuljettaja onnistui ohjaamaan auton tapahtuneen jälkeen tien sivuun.

Onnettomuus sattui illalla pimeän aikaan. Palomestari Tauriaisen mukaan liikenne valtatiellä on tuohon aikaan yleensä vilkasta, mutta onnettomuuden aikaan Kouvolan suuntaan kulkevalla kaistalla ei ollut vastaantulevaa liikennettä.

Lukas Pearsall

Hirvi osui muutaman sekunnin sisällä kahteen autoon, jotka olivat matkalla Kotkaan suuntaan.
Hirvi osui muutaman sekunnin sisällä kahteen autoon, jotka olivat matkalla Kotkaan suuntaan.

Korjattu virhe 21.10. kello 7.51: Päivystävän palomestarin nimi on Saku Tauriainen, ei Asko Tauriainen.

Luetuimmat